ΠΡΕΒΕΖΑ: Πεζόδρομος ή Αυτοκινητόδρομος;

Στα τόσα δεινά της εποχής μας, στις τόσες επιθέσεις που δεχόμαστε από έξω, πάντα η κοινωνική συνοχή, η αλληλεγγύη και η οικογένεια ήταν το μεγάλο στήριγμα των Ελλήνων. Σήμερα νιώθω ότι αυτό μας το έχουν  πάρει, μας χώρισαν και μας έκαναν αδιάφορους και ατομιστές είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά.
Η φτώχεια, η ανεργία και η καθημερινή αγωνία για να ζήσουν έστω τα παιδιά μας καλύτερα μας αποξένωσε. Έτσι πολλές φορές, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για το ατομικό και ξεχνάμε το “όλο”. Και το “όλο” είναι η κοινωνία, η πόλη, η πατρίδα μας.
Αφορμή για όλα τα παραπάνω υπήρξε η πρόταση του συλλόγου εστιατόρων και καφεπωλών για ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων στην παραλία 4 μήνες τον χρόνο και μόνο τις καθημερινές (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού).
Στην εκπομπή του κ. Λούπα, ο κ.Κόκαλης, εξέφρασε την ανησυχία των συναδέλφων του για το μέλλον τους, αφού κανείς δεν περνάει τα απογεύματα πόσο μάλλον τα βράδια από την παραλία. Στην ίδια εκπομπή ο κ. Κανιώρης, εξέφρασε την δική του ολοκληρωμένη άποψη για το ιστορικό κέντρο.
Έχοντας μια επιχείρηση που επηρεάζεται από την δημιουργία πεζοδρόμων, τις αλλαγές των κυκλοφοριακων ρυθμίσεων και τις όποιες αποφάσεις της εκάστοτε δημοτικής αρχής, δεν μπορώ παρά να πω ότι το μέτρο της διέλευσης των αυτοκινήτων στην παραλία, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, δεν θα προσφέρει τίποτα  μα τίποτα απολύτως στον τζίρο των καταστημάτων.
Όλο αυτο στηρίζεται στην εμπειρία και επικοινωνία που εχω με τους επισκέπτες της πόλης μας. Ζητούμενο τους ειναι να βρουν ενα τόπο που θα τους προσφέρει περιβαλλοντική και ιστορική αξία, αλλα και ξενοιασιά απο τις σκληρές  εικόνες των πόλεων.
Οι πεζόδρομοι δημιουργούν στους επισκέπτες θετικά συναισθήματα τόσο για την πόλη όσο και για τους κατοίκους της. Αυξάνουν την όρεξή τους να δουν και να γνωρίσουν περισσότερα, ξένοιαστοι και πολυ πιο έτοιμοι να  απολαύσουν και να χαλαρώσουν, είτε πίνοντας εναν καφε, είτε επισκεπτοντας τα διάφορα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Αυτή την χαρά των επισκεπτών πρεπει να την εντείνουμε, να την αξιοποιήσουμε σε όφελος της τοπικής αγοράς . Έτσι έρχεται η ανάπτυξη σε συνδυασμό με άλλες ενέργειες προώθησης και βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών μας.
Είμαστε μια μικρή πόλη και δεν πρέπει να χάσουμε ήέστω να δημιουργήσουμε αν δεν έχουμε μια δική μας μοναδική ταυτότητα(branding).
Πρόταση μου ειναι:
1. Να μεταφέρουμε το σημερινό παρκινγκ της παραλίας στο σημείο του λούνα Παρκ, και να ενώσουμε όλο το μέτωπο της παραλίας με πεζόδρομο δημιουργώντας, μια μεγάλη πράσινη λεωφόρο με ποιότητα, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τηνεπισκεψιμότητα της πόλης μας.
2. Πεζοδρόμηση όλης της περιοχής κάτω από την Λ. Ειρήνης με ειδική πρόβλεψη για τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου .
3. Επέκταση του πεζόδρομου και προς το μνημείο του Ναύτη,με ταυτόχρονη απόδοση του στρατοπέδου στον Δήμο και δημιουργία πάρκου πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
Η κατάκτηση πεζοδρόμησης της παραλίας αλλα και του ιστορικού κέντρου έστω και με τα όποια μειονεκτήματα που εχει δεν πρεπει να ανατραπεί.

Με τιμή,
Νικόλαος Ανατολιωτάκης


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites