ΠΡΕΒΕΖΑ: Σχετικά με την … Ανάθεση καθηκόντων Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Ανάθεση καθηκόντων Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Πρέβεζας.
Πριν λίγες μέρες, ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας με απόφασή του προχώρησε σε προσωρινές αναθέσεις καθηκόντων προϊσταμένων και αναπληρωτών τους στα νοσηλευτικά τμήματα και κλινικές  του Νοσοκομείου .
Από μόνο του αυτό ίσως να μην ήταν είδηση αν δεν συνέβαιναν τα εξής τραγελαφικά:
1.Ουδεμία επιτακτική ανάγκη ανάθεσης και ορισμού προϊσταμένων δεν συνέτρεχε στα τμήματα της νοσηλευτικής υπηρεσίας, όπως αναληθώς αναφέρεται στην απόφαση του διοικητή, πλην της χειρουργικής κλινικής, λόγω συνταξιοδότησης προ διμήνου της προϊσταμένης του τμήματος και αναπληρωτή προϊσταμένου στην παθολογική κλινική. Όλα τα άλλα τμήματα είχαν προϊστάμενους όπως και τους αναπληρωτές τους.
2. Πουθενά στην απόφαση δεν αναφέρεται η εισήγηση ή η σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας. Και η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρξε γραπτή εισήγηση της διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας γι αυτές τις αλλαγές (!!!!), όπως ορίζει η στοιχειώδης δεοντολογία, λογική και ηθική και η καθιερωμένη πρακτική. Παραδόξως, γιατί για άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες του, ο διοικητής έσπευσε να ζητήσει την γραπτή εισήγηση και γνώμη της αντίστοιχης διεύθυνσης.  
3.Κατά τη διάρκεια αυτών των προσωρινών αναθέσεων και ιδιαίτερα των αναπληρωτών προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων .δεν ελήφθη υπόψη το άρθρο 87 του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του νόμου 3839/2010, που αναφέρεται στην αναπλήρωση προϊστάμενων με αποτέλεσμα να παραγκωνιστούν οι έχοντες τη νόμιμη προτεραιότητα συνάδελφοι και να πριμοδοτηθεί η κομματική ταυτότητα και οι κομματικές παρεμβάσεις!
Θεωρούμε αυτή τη διαδικασία άκυρη, εν όψει γενικότερων αλλαγών που έρχονται σύντομα όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο διοίκησης νοσοκομείων όσο και του συστήματος επιλογής προϊσταμένων. Δεν την αναγνωρίζουμε, όχι μόνο γιατί δυναμιτίζει το κλίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, αλλά και γιατί καταπατά βάναυσα ακόμη και αυτή την ισχύουσα νομοθεσία!
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα και να ακυρώσει αυτή τη απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας όσο και να αποκαταστήσει το κλίμα ηρεμίας στο νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
     Στρατής Βουγέλλης   Ελένη Δρόσου


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites