ΠΡΕΒΕΖΑ: Και γιατί δεν την κάνουμε κάπως έτσι;

Τεράστιο θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το αίτημα των καταστηματαρχών της παραλίας της Πρέβεζας, οι οποίοι ζητούν να επιτραπεί η διέλευση οχημάτων κατά την χειμερινή περίοδο, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι η αιτία της εξαθλίωσης των καταστημάτων τους. Η κατάσταση είναι λίγο μπερδεway … Γιατί; Επειδή ζητούν νομιμοποίηση σε κάτι που ήδη γίνεται όπως βλέπετε και στην φωτογραφία του φίλτατου Σπύρου Κανιώρη.
Δυστυχώς για τους καταστηματάρχες αυτό που φταίει για την χαμηλή κίνηση των καταστημάτων τους δεν είναι τα 300 μέτρα που θα διανύσουν οι πολίτες από το parking της Πλατείας Ανδρούτσου μέχρι τα μαγαζιά τους. Ούτως η άλλως δεν νομίζω να υπάρχει καμία πόλη στην Ελλάδα που ο κόσμος να έχει την δυνατότητα απευθείας πρόσβασης από “τα αποδυτήρια” στο “γήπεδο” (μήπως να τοποθετήσουμε και φυσούνες ;;;). Θα σας στεναχωρήσω αλλά δεν γίνεται να κάνουμε την πόλη μας ένα απέραντο parking για να πίνουν τον καφέ τους όσοι βαριούνται να πάρουν τα πόδια τους. Πρέπει να το χωνέψουμε ότι η χαμηλή κίνηση στα καταστήματα της πόλης μας είναι αποτέλεσμα της οικονομικής εξαθλίωσης από τα μέτρα λιτότητας που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία 5 χρόνια. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε στην φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας. Ας αναλογιστούμε όμως και κάτι ακόμα … η Πρέβεζα είναι καλοκαιρινός προορισμός και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το πάρουμε απόφαση … Είναι λοιπόν σαν να περιμένουμε να δούμε τα μαγαζιά της Πάργας κατάμεστα μέσα στο χειμώνα. Γίνεται; Δεν γίνεται;
Την καλύτερη λύση λοιπόν την έχει σχεδιάζει με πολύ έξυπνο τρόπο ο Σπύρος Βαγγελάκης με μια φωτογραφία που δεν μπορώ να βρω αυτή την στιγμή, αλλά αν την περιγράψω θα την θυμηθείτε όλοι. Ας κάνουμε την παραλία μια ατελείωτη Πλαζ, τότε τα μαγαζιά θα βγάζουν τόσα χρήματα που δεν θα χρειαστεί να ανοίγουν καν τον χειμώνα … Ωραία λύση και όμορφη, αλλά μη εφαρμόσιμη.
Τέλος η γενική εικόνα της παραλίας της πόλης μας θα πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει σοβαρά γιατί αυτή η ειδυλλιακή εικόνα των φοινίκων από την μια και των εμπορικών πλοίων από την άλλη είναι αντιφατική και δεν νομίζω πως αρέσει σε κανέναν …
Σολδάτου Ανδριάνα


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites