Στο PUTIGNANO της Ιταλίας ο Δήμαρχος για το κλείσιμο του ακριβοπληρωμένου iMAKE!

Στις 24 Οκτωβρίου 2014 αντιπροσωπεία του Δήμου Πρέβεζας παρέστη στο PUTIGNANO της Επαρχίας ΒARI  Περιφέρειας Απουλίας  της Ιταλίας στις εκδηλώσεις κλεισίματος της πράξης

“Ι ΜΑΚΕ” , που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε (75%)και το Ελληνικό Δημόσιο (25%) του προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας 2007-2013 . Στην αντιπροσωπεία μετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, η Πρ/νη του Αυτοτελούς Τμήματος Προγρ/σμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής κ. Κλεοπάτρα Γιαννούλη, διαχειρίστρια της πράξης, στελέχη της ιδίας υπηρεσίας οι κ.κ. Γεώργιος Σακκάς και Νίκος Βασιλείου και μέλη των ειδικών επιτροπών της πράξης , καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου . Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον διαμορφωμένο χώρο (πρώην σφαγεία) του Δήμου PUTIGNANO που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα. Μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πράξης από τον επικεφαλής (leader) εταίρο “ΤΕRRA DEI TRULLI DI BARCENTO” και των λοιπών εταίρων από την Ιταλία “APULIA   FILM COMMISION” και του Δήμου της φιλοξενούσας πόλης ,  o Δήμαρχος Πρέβεζας χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους , ανέφερε

τα αποτελέσματα του προγράμματος για το Δήμο Πρέβεζας , που έγιναν με τη συμμετοχή αποκλειστικά νέων ανθρώπων της πόλης μετά την παρακολούθηση θεματικών εργαστηρίων  στη σκηνοθεσία , στη φωτογραφία, στη σύνθεση, στην εκτέλεση μουσικών κομματιών με διάφορα μουσικά όργανα, καθώς επίσης  το ντοκυμανταίρ για την Πρέβεζα , η μουσική επένδυση του ντοκυμανταίρ από τις μουσικές συνθέσεις των νέων, οι φωτογραφίες από αξιόλογες περιοχές της ευρύτερης περιοχής, το video dance , το φεστιβάλ με συμμετοχή νέων καλλιτεχνών και νεανικών μουσικών συγκροτημάτων της πόλης. Οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου κ. Κων/να Ντούσια και Δήμητρα-Εντέλα Ρώσση έπαιξαν αξιόλογα μουσικά κομμάτια στο πιάνο και ο κ. Αλέξανδρος Ναστούλης στο βιολί.
Πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με το Δήμαρχο του  PUTIGNANO , παρουσία στελεχών του  ιδίου Δήμου και στελεχών του Δήμου Πρέβεζας, εκπροσώπων των εταίρων της πράξης “Ι ΜΑΚΕ” καθώς και σημαντικού εκπροσώπου της Περιφέρειας Απουλίας κ. BERNARDO NOTARANGELO. Συζητήθηκε η προοπτική νέας συνεργασίας των δύο πόλεων στα πλαίσια νέων προγραμμάτων.
Ακολούθησε τεχνική συνάντηση στα γραφεία του επικεφαλής της πράξης και κατάθεση νέων προτάσεων του Δήμου Πρέβεζας , στα πλαίσια της επόμενης προγραμματικής περιόδου. Προτάθηκε μεταξύ άλλων η συνέχιση της πράξης Ι ΜΑΚΕ , ως Ι ΜΑΚΕ ΙΙ σε νέους τομείς πλέον του θεάτρου , του κινηματογράφου, του χορού , συμπεριλαμβανομένης της ανακαίνισης αξιόλογων πολιτιστικών χώρων της πόλης καθώς και νέα πρόταση στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Αντηλάγησαν απόψεις επί των προτάσεων και των δύο πλευρών και έκλεισε η διοργάνωση με υπόσχεση για νέες συνεργασίες στο άμεσο μέλλον.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites