Σηκώθηκαν οι μπάρες στα διόδια του Ακτίου-Ο αγώνας για την επιστροφή των απολυμένων δεν σταματά!

Έληξε η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την άδικη απόλυση 5 συναδέλφων τους, οι συμβάσεις των οποίων δεν ανανεώθηκαν από την εταιρεία «QYEEFREE» που έχει αναλάβει τη συντήρηση της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου-Πρέβεζας.Εκτός αυτού η εργοδότρια εταιρεία χρωστά αναδρομικά επιδόματα σε όλους τους εργαζόμενους. Προς συμπαράσταση των εργαζομένων, επισκέφθηκαν τα διόδια, αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων Πρέβεζας και Λευκάδας, του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, ο κ. Βαγγέλης Νάνος σε δηλώσεις του που διαβάσαμε στο atpreveza.gr: «Η παρουσία μας εδώ από τις 6 το πρωί, όπως και άλλων εργαζομένων, έχει να κάνει με την απεργιακή περιφρούρηση. Προήλθε από τη χθεσινοβραδινή απόφαση της συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, η οποία ήταν ομόφωνη για τη στήριξη των εργαζομένων στα διόδια που διεκδικούν την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους και την καταβολή δεδουλευμένων.
Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση έχει μεγάλη σημασία, γιατί γίνεται σε ένα χώρο που οι εργασιακές συνθήκες θυμίζουν… Νταχάου, με την έννοια ότι καλούνται οι εργαζόμενοι να ανανεώσουν τη σύμβασή τους κάθε 15 ημέρες και καταλαβαίνετε ότι δουλεύουν κάτω από τρομακτική πίεση. Είναι ένας χώρος του ιδιωτικού τομέα. Αποτελεί… μήνυμα για όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, ενότητας, αποφασιστικότητας, για την ανατροπή της συγκεκριμένης πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλους τους χώρους δουλειάς με την ευθύνη της Κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύης τους στους εργαζομένους των διοδίων. Καλούμε την εργοδοσία να εφαρμόσει άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites