ΠΡΕΒΕΖΑ: Παραιτήθηκε ο Πολύκαρπος Χαλκίδης από πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων

Επιστολή Πολύκαρπου Χαλκίδη, Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, πολίτες του νομού Πρέβεζας

Ποτέ δεν ήθελα  να βλέπω το ποτήρι μισοάδειο, αλλά μισογεμάτο, ίσως και γεμάτο.
Έφτασε μετά από 6 χρόνια η στιγμή να με κάνουν να δηλώσω την παραίτησή μου από την Ένωση Ξενοδόχων του νομού Πρέβεζας, για τη δημιουργία της οποίας συνέβαλα τα μέγιστα, αφήνοντας πίσω πολλές μάχες, διεκδικήσεις και προσπάθειες για την προβολή του νομού Πρέβεζας. Καταγγέλλω δημόσια την επιθετική, ανάρμοστη και αντισυναδελφική συμπεριφορά ορισμένων. Δεχόμουν για καιρό πιέσεις, απαξίωση, υποβιβασμό προς το πρόσωπό μου από 2-3 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το ιερό έργο και σκοπό που είχα αναλάβει, στο τιμόνι της Ένωσης Ξενοδόχων, ως πρόεδρος, σχετικά με την προβολή αλλά και τους σκοπούς της Ένωσης, που είναι οι εξής:

-Δημιουργία τουριστικής αλλά και επαγγελματικής συνείδησης.
-Αιτήματα και υπομνήματα προς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, προς τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τα Υπουργεία.
-Ενημέρωση των μελών σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο αλλά και ενημέρωση και ενθάρρυνση για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις.
-Καταπολέμηση αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και της παραξενοδοχείας.
-Σεμινάρια για επιμόρφωση μελών αλλά και των εργαζομένων στον κλάδο.
-Προβολή και διαφήμιση των τουριστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού μας (τηλεόραση, ίντερνετ, τύπος)
-Επισκέψεις σε προηγμένες τουριστικά χώρες για να δούμε την τουριστική δομή και λειτουργία τους.
-Ηθική και υλική υποστήριξη σε μέλη που αντιμετωπίζουν ζητήματα οικονομικά, κοινωνικά και γραφειοκρατικά.
-Επισημάνσεις σε δήμους, Περιφέρειες, Υπουργεία για τουριστικές υποδομές (οδικό δίκτυο, βιολογικοί καθαρισμοί, ύδρευση, λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια, κλπ).
-Εκπροσώπηση σε συμβούλια –οργανισμούς για θέματα που απασχολούν τον κλάδο (Π.Ο.Ξ., Ξ.Ε.Ε., Σ.Ε.Τ.Ε. και βέβαια, συνδικαλισμός με την καλή έννοια).

Τα 6 αυτά χρόνια που προήδρευσα της Ένωσης, έβαλα όλες μου τις δυνάμεις, προσωπικό χρόνο και έξοδα, για να υπηρετήσω την τουριστική προβολή του νομού. Προσπάθησα, όπως μπορούσα καλύτερα να διαδώσω ανά το Πανελλήνιο, αλλά και στο εξωτερικό την βέλτιστη εικόνα για το νομό μας, να μιλήσω για τις ομορφιές του και να προσελκύσω κόσμο να μας επισκεφτεί. Βεβαίως, δεν το έκανα μόνος μου, αλλά όλοι μαζί οι επαγγελματίες του κλάδου, οι Δήμοι και η Περιφέρεια, και ο κάθε Ηπειρώτης, και έτσι καταφέραμε να φέρουμε απτά αποτελέσματα. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, τα τελευταία 6 χρόνια είχαμε αισθητή αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας, και μάλιστα από πολλές χώρες (πχ Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, κ.α.) που δεν έρχονταν πριν. Πλήθος τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων μας επισκέφτηκαν οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την περιοχή μας και είδαμε αύξηση στις κρατήσεις. Συχνά, πλέον, η περιοχή μας φιγουράρει σε διεθνή έντυπα ως εξαιρετικός προορισμός διακοπών. Διοργανώσαμε επιμορφωτικές ημερίδες και σεμινάρια για τους εργαζόμενους, προσεγγίσαμε αεροπορικές εταιρίες, είχαμε συνεχείς επαφές με τα υπουργεία, συμμετείχαμε σε τουριστικές εκθέσεις, τοποθετήσαμε σημάνσεις, φιλοξενήσαμε δημοσιογράφους, κ.α. Και προσδοκούμε ως αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η τουριστική κίνηση για την περιοχή μας.
Εντούτοις, σε κάποιους δεν άρεσαν όλα αυτά. Το παράδοξο είναι ότι αυτοί δεν ήταν από κάποιο «αντίπαλο στρατόπεδο», από κάποια άλλη περιοχή, ανταγωνιστική προς εμάς. Αντίθετα, είναι μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Πρέβεζας, που θα περίμενε κανείς να επιχαίρουν από τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα αυτά. Αντ’ αυτού, έβαλαν βέτο, να μην ξαναπάρω το τιμόνι της Ένωσης για τις επόμενες εκλογές και να μπορέσω, μαζί με όλους, να συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια για την προβολή του τόπου μας. Για να το πετύχουν αυτό προέβησαν σε συνομωσιακού τύπου μεθοδεύσεις, μποϋκοτάροντας το συνδυασμό μας και την ίδια τη διαδικασία των εκλογών λίγες ώρες πριν την τέλεσή τους και παραβαίνοντας το καταστατικό της Ένωσης, κάτι για το οποίο μάλιστα αυθαίρετα κατηγόρησαν εμένα.
Τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες δεν θα πρέπει να τις επιτρέψουμε να πηγάζουν μέσα από μια ένωση ξενοδόχων, γιατί το τουριστικό προϊόν είναι πολύ εύθραυστο και θα πρέπει να απομονωθούν με κάθε τρόπο. Δυστυχώς, φάνηκε ότι κάποιοι επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ένωση σε μαγαζάκι τους και να σαμποτάρουν την κοινή προσπάθεια, αλλά και να μην επιτρέψουν σε νέους ανθρώπους να εμπλουτίσουν την Ένωση με το δυναμισμό τους και την αισιοδοξία τους. Στόχευα πάντα σε μια Ένωση Ξενοδόχων «μια γροθιά» και όχι μια Ένωση διασπασμένη, χωρίς στόχο.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όχι διχασμένοι, όπως κάποιοι που προσπαθούν να μας διχάσουν. Έχοντας γίνει αποδέκτης αυτής της υπονόμευσης, υποβάλλω την παραίτησή μου. Με αυτά τα δεδομένα, δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο να συνεργάζομαι με ανθρώπους με τέτοιες παρωχημένες νοοτροπίες. Για να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα ένωση, στο επόμενο διάστημα, με φρέσκα μυαλά και φρέσκιες ιδέες, με διαφορετικές νοοτροπίες, ώστε το τιμόνι της ένωσης να έχει κατεύθυνση προς την ανάπτυξη, και όχι πισωγυρίσματα και καθυστέρηση για τον τόπο μας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εκτίμησαν, σεβάστηκαν, συμπαραστάθηκαν στις προσπάθειές που έγιναν για το καλό του κλάδου και του νομού, όχι βεβαίως για την προσωπική μου προβολή, που λένε κάποιοι, αλλά για την προβολή και για το μέλλον του τουρισμού στον τόπο μας.  

Με τιμή

Πολύκαρπος Χαλκίδης


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites