Η Εκπρόσωπος της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στην Πρέβεζα

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη πραγματοποίησε  η υπεύθυνη του Γραφείου Δημάρχων  Βορείου Ελλάδος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης  Gabriela Cheiner στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ηπειρο.
Η  κ. Cheiner  ενημέρωσε καταρχάς τον κ.Μπαϊλη για την ΕλληνοΓερμανική Συνέλευση  DGV μια ευρεία πρωτοβουλία για συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών, δήμων και πολιτών με κύριο  στόχο   την  εμβάθυνση των  υφιστάμενων   επαφών και την δημιουργία νέων, έτσι ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για τη διαδικασία της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειριών.
Βάση της DGV είναι η συμφωνία μεταξύ της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου Angela Merkel και των πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου στις 05 Μαρτίου 2010. Σκοπός αυτής της συμφωνίας είναι η μόνιμη εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (BMAS), Hans-Joachim Fuchtel, διορίστηκε από την καγκελάριο το 2013 και πάλι σαν απεσταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV).
Οπως τόνισε  η κ.Gabriela Cheiner  το γραφείο Δημάρχων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης  διοργανώνει συναντήσεις για Έλληνες και Γερμανούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων που συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη της περιοχής τους σύμφωνα με τις ανάγκες και προτεραιότητες που καθορίζει κάθε Έλληνας δήμαρχος. Τα θέματα συμπεριλαμβάνουν τομείς όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείριση απορριμμάτων, τουρισμός και τοπικά προϊόντα, περιβάλλον, εκπαίδευση, πολιτισμός, επιχειρηματικότητα και κοινωνική οικονομία και θέματα συνεργασίας Κοινωνίας των Πολιτών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών μπορεί να οδηγήσει σε συμπράξεις, επενδύσεις, εξαγωγές, πολιτιστικές ανταλλαγές, προσέλκυση επισκεπτών και επενδυτών και ενίσχυση της οριζόντιας συνεργασίας παραγόντων σε τοπικό επίπεδο.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας   στην τοποθέτησή  του  τόνισε ότι ο Δήμος   είναι  πάντα ανοιχτός σε   συνεργασίες και σε θέματα  που αφορούν τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον τουρισμό, την τεχνογνωσία    και δημιουργούν νέες προοπτικές ανάπτυξης   στην   τοπική κοινωνία.
Ο κ.Μπαϊλης και η  κ. Gabriela Cheiner εξέφρασαν  την πεποίθηση ότι η Ηπειρος και ειδικώτερα η Πρέβεζα  θα        αξιοποιήσουν δυνατότητες   και καινοτόμες δράσεις  όπως είναι η  πρόταση για την επέκταση της τουριστικης προσφοράς στην Ελλάδα  με ένα συνδυασμό ποδηλασίας, πεζοπορίας και περιηγήσεων    που απευθύνονται σε  κατόχους αυτοκινούμενων τροχόσπιτων  οι οποίοι επιλέγουν να συνδυάσουν το ΅πακέτο΅αυτό κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites