Καταγγέλει τον εισαγγελέα Πρέβεζας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Φιλιππιάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

            Ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ  Φιλιππιάδας παίρνοντας υπόψη τα τελευταία  γεγονότα που λαμβάνουν  χώρα  στο χώρο της παιδείας σε συνεδρίας του που πραγματοποιήθηκε στις  4 Νοεμβρίου 2014 αποφάσισε τα παρακάτω.
1. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ωμή παρέμβαση του εισαγγελέα Πρέβεζας που μέσω του προισταμένου της Β/θμιας Εκπαίδευσης και των τοπικών Διευθυντών των Λυκείων της πόλης μας προσπάθησαν να εκφοβίσουν μαθητές και γονείς με στόχο τον τερματισμό της κατάληψης των Λυκείων. Καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας  και αξιοπρέπειας απαίτησαν την παρουσία μαθητών και γονέων στον Εισαγγελέα Πρέβεζας  ξυπνώντας μνήμες άλλων εποχών τότε που όλα τα’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.
2. Τασσόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, είμαστε περήφανοι γι’ αυτά αφού θεωρούμε ότι  τα αιτήματά τους  διακρίνονται από δικαιοσύνη και ωριμότητα, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση κατάργηση του Νέου Σχολείου και της Τράπεζας θεμάτων που μοναδικό στόχο έχει, η μόρφωση να αποτελέσει προνόμιο των λίγων και όχι όλων. Η μετατροπή του σχολείου σ’ ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο αλλοιώνει τον αρχικό σκοπό του, και οδηγεί στη παραπαιδεία και τα φροντιστήρια καθώς μειώνεται η εμπιστοσύνη  τους προς το δημόσιο σχολείο. Οι μαθητές καλούνται σε 11 ημέρες να εξεταστούν σε 13 μαθήματα. Αυτό σημαίνει ότι σε 2 ημέρες θα εξεταστούν σε 4 μαθήματα για τις πανελλήνιες.
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν τεράστιο άγχος στους μαθητές, δικαιολογημένη ανασφάλεια –απογοήτευση και την αποστροφή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα όλα αυτά εφαρμόζονται σε μια εποχή όπου κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει καθημερινά την οικονομική κρίση, την ανεργία και βέβαια κάθε τέτοιου είδους απορύθμιση.
Ελπίζουμε η φωνή των μαθητών σε αυτή την διαμαρτυρία να ακουστεί, γιατί η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων και όχι πλεονέκτημα των πιο εύπορων συμπολιτών μας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Και επίσημα νέα αρχή για την ΔΕΥΑ Πρέβεζας

17/05/2022, 9:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ. Ν. Πρέβεζας για την διαβίβαση Εσόδων My Data υποχρεωτικά από τις Επιχειρήσεις

17/05/2022, 7:48 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρώτη με κλήρωση η “Λάντζα” στην Πάργα

17/05/2022, 4:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εξιχνιάστηκε από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας διάρρηξη σπιτιού

17/05/2022, 4:10 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ο απατεώνας που εξαπάτησε ηλικιωμένη

17/05/2022, 3:03 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites