ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Η ομάδα σύγχρονου χορού krama dance company παρουσιάζει για πρώτη φορά στα Ιωάννινα την παράσταση «barking days»

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, αίθουσα “Β. Πυρσινέλλας”
 Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα στην Κωνσταντινούπολη το Δεκέμβρη του 2013 φιλοξενείται στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με τη σκληρή όψη μιας κοινωνίας που γαυγίζει σε ό,τι δεν της μοιάζει. 
barking days
 Έτσι ονομάσαμε την εποχή μας. Μέρες αποφάσεων απέναντι στην «απειλή» του διαφορετικού. Το ξένο στοχοποιείται κι έτσι η κοινωνία πραγματοποιεί την εκδίκηση της. 
Ο κόσμος μας χωρισμένος σε κλουβιά. Και μέσα του εμείς πάντα έτοιμοι να κατασπαράξουμε το διαφορετικό που προσπαθεί να βρει καταφύγιο στη γη μας. Και το ταξίδι αρχίζει.
Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε τι κάνει τόσο διαφορετική τη μια πλευρά του πλέγματος από την άλλη. Αφού ο αέρας είναι ο ίδιος. Ο ήλιος, το χώμα, το νερό, ο πόνος. Ο θάνατος. Ο άνθρωπος ταξιδεύει, είναι πρόσφυγας, μετανάστης.
Σκοτάδι. Σειρήνα πολέμου. Ο χρόνος πάντα παρόν. Ένας πύργος χτίζεται, η κοινωνία γαβγίζει και ένας άνθρωπος ξεκινά τη μετακίνησή του.

krama dance company
H krama dance company δημιουργήθηκε το 2012, από την Δώρα Ζούμπα, την Εύη Ζούμπα και την Άννα Ζούμπα και κινείται ανάμεσα σε Ελλάδα και Βέλγιο. Μέσα από διάφορες μορφές έκφρασης σχηματίζεται επί σκηνής ένα ιδιόμορφο μωσαϊκό, ένα κράμα. Το 2012 η ομάδα δημιούργησε την πρώτη ολοκληρωμένη χορογραφική της δουλειά το «shadow of a stretched arm» που παρουσιάστηκε σε Ελλάδα και Βέλγιο και πειραματίστηκε με το project PRESS(ed). Αυτή την περίοδο, η krama dance company παρουσιάζει το νέο της έργο «barking days», το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2013 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ πρόσφατα παρουσίασε το site specific project με τίτλο «traces» στο πλαίσιο του 3ου Ioannina Street Theater Festival.
Σύλληψη, χορογραφία: krama dance company/  Ερμηνεία: Άννα Ζούμπα, Δώρα Ζούμπα, Εύη Ζούμπα / Μουσική Σύνθεση: Κωσταντής Παπακωνσταντίνου / Video Artist: Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου / Ενδυματολόγος: Μάια Αναστασίου / Κείμενο: Σταμάτης Διαμαντόπουλος / Σχεδιασμός αφίσας: Μικαέλα Λιακατά
πληροφορίες παράστασης
ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014
χώρος διεξαγωγής: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». 
ώρα: 21:00
είσοδος:  8 ευρώ / μειωμένο 6 ευρώ
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της krama dance company http://www.kramadance.com και τη σελίδα Facebook                                                                                                        https://www.facebook.com/KramaDanceCompany.
          
Υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites