F1: Έχασε τη ζωή του ο Andrea De Cesaris

Σε μία δραματική ημέρα για τον κόσμο της F1, ο Andrea De Cesaris χάνει τη ζωή του σε δυστύχημα με την μοτοσυκλέτα τουΜετά τα άσχημα νέα από την Ιαπωνία και το ατύχημα του Jules Bianchi, έρχεται η είδηση του θανάτου του Andrea De Cesaris.
Το δυστύχημα έγινε αργά το απόγευμα στη Ρώμη, όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και χτύπησε θανάσιμα στο προστατευτικό κιγκλίδωμα στον περιφεριακό δρόμο της Bufalotta , σύμφωνα με προκαταρκτικές εκθέσεις της αστυνομίας.Ο 55χρονος De Cesaris παρά το ότι είχε σταματήσει τους αγώνες αυτοκινήτου παρέμενε ένας λάτρης των σπορ. Ο φίλος του Giancarlo Minardi τον περιέγραφε ως ένα τύπο, που κατάφερνε να βγει ατσαλάκοτος μετά από τη μεγαλύτερη καταστροφή. Ο ίδιος ο De Cesaris πέρυσι είχε δηλώση σε συνέντευξη του πως είχε καλύψει την αγάπη για τους αγώνες αυτοκινήτου με το windsurfing.: «Είμαι λάτρης του αθλητισμού και της αδρεναλίνης που προσφέρει. Τα πολλά χρόνια που ήμουν μέλος του κόσμου της Formula One μου έχουν αφήσει υπέροχες αναμνήσεις, καθώς και την ανάγκη να έχω έντονα συναισθήματα. Το να δαμάζω τα κύματα μου γεμίσει το κενό των αγώνωνΕίχε ξεκινήσει τους αγώνες όπως και κάθε άλλος οδηγός με τα καρτ (έγινε πρωταθλητής junior). Στη συνέχεια πήγε στο πρωτάθλημα F3. Το ντεμπούτο του στην F1 έγινε το 1980 στον Καναδάς και έμεινε στους αγώνες μέχρι το 1994 Μια καριέρα με ένα μεγάλο αριθμό των ομάδων: Alfa Romeo (με την οποία είχε τα καλύτερα αποτελέσματα του), McLaren, Ligier, Minardi, Brabham, Rial, Scuderia Ιταλία, Jordan, Sauber και Tyrrell. Το 1981 αντικατέστησε τον Alain Prost στη McLaren.Ήταν ένας γρήγορος οδηγός αλλά ήταν τα εντυπωσιακά (καταστροφικά) ατυχήματα από τα οποία έμεινε στην ιστορία. Ήταν μάλιστα τόσα πολλά που οι βρετανικές εφημερίδες του έδωσαν το παρατσούκλι «Andrea de Crasheris».Δεν κέρδισε τίτλο αλλά ούτε και κάποιο Grand Prix, αλλά ανέβηκε στο podium σε πέντε διοργανώσεις . Ιστορικός είναι ο τερματισμός του στο Μεξικό στην τέταρτη θέση όταν έσπρωξε το μονοθέσιό του για δει την καρό σημαία.Συγκέντρωσε 59 βαθμούς και η καλύτερη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα ήταν η όγδοη θέση (το 1983). Μετά το τέλος της καριέρας του στην Formula 1 έκανε κάποιες συμμετοχές στα Grand Prix Masters.

www.newsbomb.gr

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites