Παρέμβαση Μ.Κεφαλογιάννη για τα Αλβανικά σχολικά βιβλία που παρουσιάζουν τις πόλεις Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Πάργα και Καστοριά, ως Αλβανικές.

Δήμαρχος Πρέβεζας:”Θα πρέπει η Αλβανική Κυβέρνηση να σταματήσει παρόμοιες αλυτρωτικές αναφορές”


Την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας και την ρητή αποφυγή στο μέλλον κάθε αλυτρωτικής ενέργειας και προπαγάνδας ζητά με παρέμβαση του, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. «Παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην Ελλάδα για το θέμα», τονίζει ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, «οι Αλβανοί συνεχίζουν να παρουσιάζουν στα σχολικά τους βιβλία τις πόλεις Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Πάργα και Καστοριά ως δήθεν Αλβανικές . Τέτοιες ενέργειες ακραίου αλυτρωτισμού από μία υπό ένταξη χώρα αντιβαίνουν βασικές Αρχές και Αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Κεφαλογιάννης ρωτά τι πρόκειται να πράξει για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας και τη ρητή αποφυγή στο μέλλον κάθε αλυτρωτικής ενέργειας και προπαγάνδας. Να θυμίσουμε ότι και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης είχε αναφερθεί πρόσφατα με δηλώσεις του για το θέμα. Συγκεκριμένα ο κ. Μπαΐλης είχε δηλώσει: «Είναι ένα πολύ σοβαρό , δυσάρεστο γεγονός που ταράζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Τα σύνορα έχουν καθοριστεί με διεθνείς συνθήκες. Τέτοιες θέσεις, απόψεις ή αναφορές είναι πολύ περίεργες και δεν συμβάλλουν στη φιλία και την συνεργασία μεταξύ των δύο λαών. Θα πρέπει η Αλβανική Κυβέρνηση να σταματήσει παρόμοιες αλυτρωτικές αναφορές. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει το αμοιβαίο συμφέρον των δύο λαών και όχι οι ακραίες εθνικιστικές συμπεριφορές. Τέτοιες ενέργειες δηλητηριάζουν ιδιαίτερα τις νέες γενιές και για αυτό είναι άμεση ανάγκη τέτοιες αλυτρωτικές θέσεις να σταματήσουν.» είχε σημειώσει ο κ. Μπαΐλης.

 Δημοτική Ραδιοφωνία 87,9 Πρέβεζα


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites