Τετάρτη, 16/01/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνεχίζονται οι απευθείας μεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ

Συνεχίζονται οι απευθείας μεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας. Σάββατο, 18 Οκτωβρίου στις  8:00 το βράδυ με το αριστούργημα του Μότσαρτ «Οι Γάμοι του Φίγκαρο»

Την εξαιρετική, όπως φαίνεται από τις κριτικές, νέα παραγωγή της  Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης διευθύνει ο  μουσικός Διευθυντής της Τζέιμς Λεβάιν και σκηνοθετεί ο  Ρίτσαρντ Έιρ που τοποθετεί τη πλοκή στη Σεβίλλη της δεκαετίας του 30.  ‘Ένα παραμύθι για τις ερωτικές αγωνίες των ανθρώπων που αναζητάνε την αδελφή ψυχή σε μια διαδρομή με πόνο αλλά και με γέλιο. Ο Βαρύτονος Ιλντάρ Αμπραζακόφ πρωταγωνιστεί με τη Μαρλίς Πέτερσεν στο πλάι του.
Το κωμικό αριστούργημα του Μότσαρτ με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας θα φτάσει  και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας. Το εισιτήριο στα 8 ευρώ, παιδικό/ φοιτητικό 4 ευρώ, ενώ έχουν προβλεφθεί και ελληνικοί υπότιτλοι.

Κέρδισε του Πρεβεζάνους ο Μάκβεθ του Βέρντι

Να σημειώσουμε ότι για 6η συνεχή χρονιά ο Δήμος Πρέβεζας και το Δημοτικό Ωδείο «Σπύρος Δήμας» προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό της Ηπείρου- και όχι μόνο- να απολαύσει παραστάσεις σε απευθείας σύνδεση με την περίφημη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης.
Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται από τους Πρεβεζάνους και όχι μόνο και αυτό φάνηκε στην προβολή του Σαββάτου όπου πάνω από 100 άτομα (κόπηκαν περίπου 90 εισιτήρια) βρέθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο για να παρακολουθήσουν τον «Μάκβεθ» του Βέρντι.  Το έργο  εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη  αποδεικνύοντας πως το φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης και έκφρασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ