Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των συναντήσεων εργασίας της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των συναντήσεων εργασίας «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές», που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ».
Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Δικτύωση Τοπικών κοινωνικο-οικονομικών εταίρων & επιχειρήσεων» της Πράξης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ».
Η 4η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014. Την εκδήλωση άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Άρτας Μάνθος Φώτης, ο οποίος παρουσίασε την πλατφόρμα ηλεκτρονικής δικτύωσης των ωφελούμενων του ΤοπΣΑ.  Πρόκειται για μια ιστοσελίδα όπου μόνο οι ωφελούμενοι μπορούν να αναρτήσουν το βιογραφικό τους με σκοπό την αναζήτηση εργασίας και φυσικά όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να προσφέρουν εργασία.
Ο συνεργάτης της «Beyond the Best» Δημήτρης Παπασωτηρίου, αναφέρθηκε στην αξία του βιογραφικού σημειώματος  κατά την αναζήτηση εργασίας.
Όπως είπε, το βιογραφικό σημείωμα δεν εξασφαλίζει σε κάποιον δουλειά, αλλά είναι το πρώτο κλειδί που ξεκλειδώνει την πόρτα μια εταιρείας. Ένα άρτιο βιογραφικό σημείωμα, ανέφερε, θα πρέπει  να είναι προσεγμένο, περιεκτικό και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της θέσης, της εταιρείας και του προσωπικού μας ύφους.
Στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στον αγώνα επιβίωσης, που αναγκάστηκαν να δώσουν αναζητώντας νέες συμμαχίες, συνεργασίες και την αναθεώρηση των επιχειρηματικών τους πλάνων αναφέρθηκε  ο ιδιοκτήτης  της «PTL ΕΠΕ Μεταφορική» Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου.
Με αφορμή την προσωπική του εμπειρία, ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε τις κινήσεις που πρέπει να κάνει μια επιχείρηση της Άρτας για να μεγαλώσει και να διεκδικήσει μια διαφορετική θέση στην αγορά, συμβάλλοντας παράλληλα στην απασχόληση.
Στις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της περιοχής αναφέρθηκε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «ΑΡΤΑΪΚΗ Α.Ε.» Ιωάννης Θεοδώρου επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα αναπτύσσονται και σημαντικές υποδομές που θα δώσουν ώθηση σε τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες.
Σ΄ ότι αφορά την κρίση επισήμανε ότι γεννά ευκαιρίες και όσες επιχειρήσεις κατορθώσουν να σταθούν στον ανταγωνισμό, όχι μόνο θα επιβιώσουν,  αλλά και θα αναπτυχθούν.
Συνέστησε προσοχή σε ότι αφορά στις επενδυτικές κινήσεις τονίζοντας ότι ο τραπεζικός δανεισμός δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση και πάντως δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 30% των επενδυτικών κεφαλαίων.
Για την ανάγκη αύξησης της παραγωγικότητας ως αντίδοτο στην κρίση μίλησε ο κ. Δημήτρης Μαγκούτης μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Άρτας και ιδιοκτήτης της «EPIRUSNET Ο.Ε.», διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους ίδιους τους επιχειρηματίες. Ο αγώνας της βελτίωσης πρέπει να είναι καθημερινός και πολύπλευρος. Βελτίωση στη χρήση νέων τεχνολογιών, διαχείριση σύγχρονων μεθόδων διοίκησης, γνώση περισσότερων ξένων γλωσσών κ.ά.
Η οικονομική δύναμη του καθενός δεν προσδιορίζεται από τον τίτλο  επιχειρηματίας ή εργαζόμενος, ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ένας εργαζόμενος καριέρας μπορεί να κερδίσει πολύ περισσότερα από έναν επιχειρηματία».
Συνέστησε μάλιστα, διεκδικητικότητα σε αυτούς που αναζητούν εργασία προτρέποντάς τους να ανοίγουν τις πόρτες των επιχειρήσεων, να παίρνουν την ευκαιρία και να αποδεικνύουν τις δυνατότητές τους.
Ακολούθησαν  συζητήσεις ”στρογγυλής τραπέζης”, όπου ωφελούμενοι και μέλη του παραγωγικού ιστού του νομού της Άρτας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις προοπτικές που διαμορφώνει σήμερα η αγορά εργασίας καθώς και τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας.

Α.Σ. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites