ΕΛΛΑΔΑ: «Μπαλάκι» ανάμεσα στα Νοσοκομεία έγινε ένας ασθενής με εγκεφαλική αιμορραγία

«Μπαλάκι» ανάμεσα στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας έγινε ένας ασθενής με εγκεφαλική αιμορραγία. Ο 59χρονος μεταφερόταν από το ένα στο άλλο, παρά τη σοβαρή του κατάσταση.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο Αμαλιάδας έχοντας υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία. Οι γιατροί, διαπιστώνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασής του, τον διασωλήνωσαν και άρχισαν να αναζητούν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τη μεταφορά του. Στη συνέχεια, ο 59χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. Αμέσως μετά όμως επέστρεψε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει εκεί δυνατότητα νοσηλείας του, αφού εκεί δεν υπάρχει ΜΕΘ, νευροχειρούργος ή νευρολόγος.

Οι γιατροί άρχισαν ένα μαραθώνιο για να λυθεί το πρόβλημα. Από το Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας», που εφημέρευε, τους απάντησαν ότι το περιστατικό μπορούσε να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο του Πύργου, που επίσης διαθέτει ΜΕΘ. Από τον Πύργο επίσης πήραν αρνητική απάντηση, αφού το νοσοκομείο εκεί δεν διαθέτει νευροχειρουργό, καθώς ο ασθενής χρειαζόταν επέμβαση.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Υγείας, προκειμένου να δώσει λύση και να αποφασίσει σε ποια ΜΕΘ θα μεταφερόταν το περιστατικό. Ύστερα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και επαφές, και ενώ ο 59χρονος ήταν διασωληνωμένος, τελικά γιατροί και διοίκηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας πήραν το πολυπόθητο «πράσινο φως» για τη μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών, σύμφωνα με το patrisnews.com.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites