ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥ ΑΡΤΑΣ: Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, την εντατικοποίηση στη δουλειά, το κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων, τη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων όπως και τα ιδιωτικά. Για να παρθούν μέτρα προστασίας για τους ανέργους, να καταργηθούν οι πληρωμές στην υγεία –πρόνοια, να γίνουν μαζικές προσλήψεις. 

      Να επεκταθούν τα ΒΑΕ στη δημόσια  υγεία-πρόνοια. Να καταργηθεί η αξιολόγηση. 
Ενάντια στις νέες μειώσεις στους μισθούς μας, που ετοιμάζει η κυβέρνηση και στα νέα αντιασφαλιστιικά μέτρα, στα νέα βάρη που σκοπεύει η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι να φορτώσουν στην πλάτη μας.
Συνάδελφοι, η πολιτική που ασκείται από κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) θεωρεί τα μισθολογικά και εργασιακά μας δικαιώματα ως «κόστος» που επιβαρύνουν την πλουτοκρατία και το κράτος της και από τα οποία πρέπει να απαλλαγούν. Είναι πολιτική που έχει θεό της τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και στο βωμό τους γινόμαστε θυσία. Αν θέλουμε λύση στα προβλήματά μας, ενάντια σε αυτή την πολιτική και τους φορείς της πρέπει να στρέφεται η απάντησή μας.
Προσαρμόζουν όλο και περισσότερο τη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων στους νόμους της αγοράς, όπου για να είναι «βιώσιμα», πρέπει να εξασφαλίζουν κέρδη και έσοδα, να ενισχύεται η επιχειρηματική τους λειτουργία.
Γι’ αυτό και οι ασθενείς  γίνονται πελάτες. Γι’ αυτό, και έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας μας, κατάργησαν τις  ακτινολογικές άδειες, υπάρχει εντατικοποίηση, μείωσαν τους μισθούς μας και ετοιμάζονται νέες μειώσεις με τη σύνδεση μισθού-βαθμού, με την παραγωγικότητα. Γι’ αυτό όλο και περισσότερο αντικαθιστούν θέσεις  εργασίας μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης με ευέλικτες σχέσεις εργασίας. Γι’ αυτό και θεσμοθέτησαν την Ανώνυμη Εταιρεία Αμοιβών Νοσοκομείων,  Γι’ αυτό και θέλουν να εφαρμόσουν την αξιολόγηση. Για να μετρούν πόσο καλά λειτουργεί το νοσοκομείο επιχείρηση και η δική μας η συμβολή σε αυτό. Όσο τα νοσοκομεία λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, στα χέρια του κράτους εργοδότη, δεν μπορεί να υπάρξει «καλή» αξιολόγηση.
Όσο η υγεία  είναι εμπόρευμα, όσο «προσαρμόζεται στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας», όπως λέει ο Υπουργός Υγείας, τόσο και θα οξύνονται τα προβλήματα και τα δικά μας και των ασθενών μας. Γι’ αυτό και ο αγώνας για τα δικαιώματα μας πρέπει να συνδέεται με τη πάλη να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και παντού.
Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας! Σπάμε την αναμονή και τις αυταπάτες ότι αυτή η όποια άλλη κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών  θα μας σώσει. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς  που υπηρετούν αντιλαϊκές πολιτικές και δεσμεύονται για την προώθηση των συμφερόντων τους.
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. μπορούμε να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση. Ενιαία πάλη – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ υγειονομικοί, εργάτες, υπάλληλοι, αυταπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε υγεία & πρόνοια, για ενιαίο  αποκλειστικά δημόσιο και δωρεά σύστημα υγείας-πρόνοιας. Για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της Ε.Ε. με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει. 
Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε κατακτήσεις, για να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!
Το Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων αποφάσισε
1.Διανομη έντυπου υλικού στο λαό της Άρτας για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της δημόσιας υγείας στην είσοδο της εμποροπανήγυρης σήμερα Τέταρτη στις 8μμ.
2.Συμμετοχη στην απεργία αύριο 2-10-2014 και κατάληψη της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων-παράσταση στη διοίκηση του ΔΣ του συλλόγου μαζί με την τριμελή επιτροπή των γιατρών του νοσοκομείου.
3.Συμμετοχη στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο της Άρτας τη Παρασκευή 3-10-2014 στις 7μμ στη πλατεία Κιλκίς.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites