Παρασκευή, 22/03/2019

Η εγκατάσταση του μεγαλύτερου υποβρύχιου γλυπτού στον κόσμο

Το θέαμα αυτού του γλυπτού που την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε στο βυθό του νησιού Νιου Πρόβιντενς στις Μπαχάμες, είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Το ύψους 5,5 μέτρων και βάρους 50 τόνων γλυπτό, είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο έργο τέχνης που έχει ποτέ εγκατασταθεί κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας και ονομάζεται «Ocean Atlas».  
Magnify Image
 Ο καλλιτέχνης που κρύβεται πίσω από την έμπνευσή και τη δημιουργία του, είναι ο Jason deCaires Taylor, γνωστός και από άλλες αντίστοιχες εγκαταστάσεις υποβρύχιων γλυπτών. Το έργο είναι μια σύγχρονη μετάφραση του Άτλα της ελληνικής μυθολογίας ο οποίος εδώ αναπαρίσταται με τη μορφή ενός ντόπιου κοριτσιού από το εξωτικό νησιωτικό σύμπλεγμα. Τη θέση του Ουράνιου Θόλου καταλαμβάνει η θάλασσα, με το γλυπτό να έχει τοποθετηθεί σε σημείο που το κάνει να μοιάζει πως υποστηρίζει το βάρος του νερού. Το μήνυμα της εγκατάστασης είναι οικολογικό και θέλει να αφυπνίσει για την καταστροφή της θαλάσσιας ζωής, δείχνοντας πως το μέλλον των ωκεανών είναι στα χέρια της νέας γενιάς.
Magnify Image
     Η εγκατάστασή του μέσα στο νερό ήταν μια τεχνικά περίπλοκη υπόθεση. Τα τμήματα του γλυπτού βυθίστηκαν στο σημείο που είχε οριστεί και στη συνέχεια η ομάδα που εργάστηκε για το πρότζεκτ το συναρμολόγησε. Το «Ocean Atlas» απαίτησε σκληρή δουλειά, μελέτη και σχεδιασμό που διήρκεσε ένα χρόνο. Το υλικό του είναι οικολογικό με Ph φιλικό στο περιβάλλον, ενώ σταδιακά το έργο αναμένεται να προσελκύσει ζωντανούς οργανισμούς και να γίνει ένας τεχνητός κοραλιογενής ύφαλος που θα ενσωματωθεί πλήρως με το υποθαλάσσιο περιβάλλον.
Magnify Image
Πηγή: www.lifo.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ