Σάββατο, 15/12/2018

ΣΤ. ΙΩΑΝΝΟΥ: Το 2015 θα είναι ακόμη καλύτερο στον τουρισμό της Ηπείρου

Τη συνέχιση της συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του τουρισμού στην Ήπειρο ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και υπεύθυνος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Στράτος Ιωάννου.

Μιλώντας στην εκπομπή ΒΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ με τον Κώστα Κυρίτση, ο κ. Ιωάννου επεσήμανε πως η χρονιά που πέρασε ήταν καλή για τον τουρισμό της Ηπείρου και το ίδιο ή και ακόμη καλύτερη προμηνύεται η επόμενη, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σταθερό πολιτικό σκηνικό.

Με αφορμή και τη σημερινή κλειστή σύσκεψη δημάρχων των Ιωαννίνων, με την Περιφέρεια και την εταιρία που έχει αναλάβει την τουριστική προώθηση της Ηπείρου, ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε πως «θέλουμε όλα τα βαλάντια. Έχουμε τη δυνατότητα για οικονομικά ποιοτικό τουρισμό».
Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός για τον τουρισμό έχει ορίζοντα 10ετίας, ενώ σημείωσε με νόημα πως χρειάζεται να κινηθούν και οι επιχειρηματίες του τουρισμού, «στους οποίους δίνουμε τα εργαλεία για να κάνουν μετά τις κινήσεις τους».

Νέες αγορές…
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας επεσήμανε ότι φέτος άνοιξαν ακόμη περισσότερες τουριστικές αγορές, με τη δρομολόγηση νέων ή και περισσότερων πτήσεων στο Άκτιο (οι Κυπριακές Αερογραμμές βάζουν, είπε, από τη νέα χρονιά και δεύτερο αεροπλάνο εβδομαδιαία στην Ήπειρο), ενώ ξεκαθάρισε πως «λειτουργούμε ισόρροπα για όλη την Ήπειρο».
Τέλος, σε ό, τι αφορά την μαρίνα σκαφών στο Βάλτο της Πάργας, είπε πως όταν η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας είναι αντίθετη σε κάτι, τότε κάτι ξέρει «και στο συγκεκριμένο θέμα, δεν συνάντησα έναν άνθρωπο που να είναι θετικός. Όλοι έψαχναν και ψάχνουν να κάνουν μαρίνα στην Πάργα, αλλά όχι στο Βάλτο και σε άλλες πολυσύχναστες περιοχές».
vimanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ