Κουκουλόπουλος: «Το επόμενο 10ήμερο ξεκινούν οι αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά».

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού που πλήττει το ζωικό κεφάλαιο πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχου Κορασίδη, Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών του αγροτικού τομέα, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, διευθυντών των περιφερειακών υπηρεσιών κτηνιατρικής, εκπροσώπων των κτηνοτρόφων κ.ά.
Στη σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε γνωστό ότι μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους τόσο για τη χρήση εντομοαπωθητικών, όσο και για τις απώλειες που έχει υποστεί το ζωικό τους κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά. «Μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους για τον καταρροϊκό πυρετό τόσο για τη χρήση εντομοαπωθητικών, όσο και για τα θανόντα και τα θανατοθέντα ζώα από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Επίσης, το επόμενο 10ημερο θα ξεκινήσουν και οι αποζημιώσεις για τη νόσο της ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον Έλληνα κτηνοτρόφο. Θα τους παράσχουμε όλα τα μέσα και όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε» τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος. Ο αναπληρωτής υπουργός, αναφέρθηκε και στις δράσεις που έχουν αναληφθεί ή πρόκειται να αναληφθούν για την ελληνική κτηνοτροφία. Όπως ανέφερε τις επόμενες εβδομάδες θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα «Άρτεμις» προκειμένου να μπει φραγή στις «ελληνοποιήσεις» εισαγομένου κρέατος, ενώ γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες να διευθετηθεί πλήρως το θέμα των βοσκοτόπων, έτσι ώστε από την 1-1-2015 να μην υπάρχουν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια. Σε ότι αφορά στην εξισωτική αποζημίωση και την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, ο κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε, ότι όλες οι πληρωμές θα γίνουν κανονικά, τονίζοντας, ότι το μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο είναι να ανοίξουν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ το συντομότερο δυνατό -στις αρχές της νέας χρονιάς- έτσι ώστε οι παραγωγοί να λαμβάνουν στην ώρα τους αυτά που δικαιούνται.

Δημοτική Ραδιοφωνία 87,9 Πρέβεζα


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites