Παρασκευή, 13/12/2019

VOUCHER: Ερχεται νέο πρόγραμμα για 16.620 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών

Ένα από τα δύο νέα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας συγκαταλέγεται και αυτό του νέου προγράμματος voucher για ανέργους 29 έως 64 ετών.
Ηδη ο υφυπουργός Εργασίας κ.Πλακιωτάκης έχει υπογράψει την ένταξη του εν λόγω προγράμματος που θα υλοποιησει ο ΟΑΕΔ με όνομα «ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» 

Αντικείμενο του προγράμματος voucher αποτελεί η παροχή σε 16.620 άνεργους ηλικίας άνω των 29 έως 64 ετών κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας. 
Τα προγράμματα voucher για ανέργους 29 εώς 64 ετών θα περιλαμβάνουν: 
• υπηρεσίες συμβουλευτικής με σκοπό τη διάγνωση αναγκών των ανέργων και τη σύνδεση τους με την αγορά εργασίας 
• θεωρητική κατάρτιση διάρκειας 100 ωρών 
• πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 300 ωρών 
• πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος για το σύνολο των καταρτιζομένων καθώς και 
• εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τουλάχιστον του 25% των καταρτισθέντων για τουλάχιστον 2 μήνες πλήρους απασχόλησης. Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα απο το το υπουργείο Εργασίας.

www.dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ