Δευτέρα, 30/03/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης (phot).

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 8 μ.μ στο χώρο του Δημοτικού Καφενείου Δήμου Πρέβεζας η καθιερωμένη ετήσια χοροεσπερίδα από το Σύλλογο Α.μ. Ε.Α.Ν Πρέβεζας  << Η Ελπίδα>>. 
Πλήθος κόσμου βρέθηκε σε αυτή τη γεμάτη μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης εκδήλωση και  διασκέδασε με τη Δημοτικολαϊκή ορχήστρα ( Ακριόνιοι).
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πατέρας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πρέβεζας κ. Τάκης Παππάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ζάκας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παρθενία Καζάκου, κ. Αυδίκος Δημήτριος, κ. Νίκος Αναγνώστου και κ. Βαγγέλης Συγκούνας. Ο Βουλευτής Σύριζα Πρέβεζας κ. Μπάρκας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου που δε μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων έστειλαν επιστολή, στην οποία ευχαριστούσαν για την πρόσκληση τονίζοντας ο καθένας με τη σειρά του ότι πάντα θα αγωνίζονται δίπλα στο σύλλογο για ότι και αν χρειαστεί.
Η δημοσιογράφος Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας  κ. Αθηνά Παππά άνοιξε την ετήσια χοροεσπερίδα καλωσορίζοντας μέσω της Διοίκησης του Συλλόγου τα μέλη και φίλους του συλλόγου, αλλά κυρίως τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη καθημερινά με αίτημα να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή, δικαίωμα στο όνειρο, συμμετοχή στους αγώνες και στην πρόοδο του τόπου.
Το λόγο έδωσε στο Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Χρήστο Μπαΐλη, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την παρουσία του σε μια τόσο ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία δίνει ένα μήνυμα ανθρωπιάς, ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους μας. Συνεχάρη όλους αυτούς <<τους δικούς μας >>ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά να αποκτήσουν όλα αυτά που εμείς θεωρούμε δεδομένα με τη ευχή να γίνει μια κοινωνία δικαιότερη, που θα αγκαλιάσει αυτούς τους ανθρώπους με αγάπη για σεβασμό. Για να γίνει αυτό όμως είπε, θα πρέπει να γκρεμίσουμε τα τείχη της μοναξιάς και της αδιαφορίας που έχουν υψωθεί στις καρδιές μας λόγω των μεγάλων προβλημάτων. Έκλεισε το χαιρετισμό του λέγοντας ότι σαν Δήμος όσο μπορούν θα είναι δίπλα τους.
Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου << Ελπίδα>> κ. Περικλής Αρβανίτης, ο οποίος ευχαρίστησε για την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του συλλόγου μέσα στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην καθημερινότητα μας. Ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία << Ελπίδα>>, είπε, δημιουργήθηκε το 2002 και από τότε μεριμνά για τα προβλήματα και δικαιώματα των μελών του, βοηθά στην επίλυση ειδικά όπου θίγονται τα κεκτημένα τους, τα οποία έχουν αποκτήσει με κόπο και διαμαρτυρίες τόσο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε πανελλήνιο. Μάλιστα μέσα στην άσχημη αυτή οικονομική κατάσταση που επικρατεί,ο Σύλλογος << Ελπίδα>> κάνει ημερίδες για προληπτική αναπηρία, σεμινάρια για τα μέλη της και διαβουλεύσεις με Δήμο και Περιφέρεια για την προσβασιμότητα των μελών, ώστε να γίνεται καλύτερη η ζωή για τα άτομα με αναπηρία. Είπε:<< ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.>> Έκλεισε το χαιρετισμό του ευχαριστώντας όλους τους ακούραστους συμβούλους του αλλά και όσους βοηθάνε για αλληλεγγύη.
Στη μέση του προγράμματος έγινε κλήρωση λαχειοφόρος αγοράς, για να καλύψει μέρος των εσόδων του Συλλόγου κατά την οποία θα μοιραστούν πλούσια δώρα. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι οι εξής: 386,1809,1043,566,267,957,722,725,690,514,67,467,263,1039,871,327,234,491,1828,22,1808,1050,1027,1450,335,1008,646,927,499.
Για όσους κέρδισαν θα παραλάβουν τα δώρα από τα γραφεία του Συλλόγου.
Στην είσοδο επίσης υπήρχε ένα μικρό σταν με χειροποίητες κατασκευές για όποιον ήθελε να αγοράσει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ