Δευτέρα, 06/04/2020

Η Google βραβεύει έναν Έλληνα μαθητή

Μια επαναστατική συσκευή που μπορεί να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης δημιούργησε ένας μαθητής Λυκείου από την Άρτα, δίνοντάς του μια σημαντική διάκριση από την Google.

Ο Άγγελος Γκέτσης σχεδίασε και κατασκεύασε ειδικά γυαλιά που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το λευκό μπαστούνι των τυφλών. Πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης μπορούν με αυτά τα γυαλιά να προειδοποιούνται μέσω κάποιας δόνησης για πιθανά εμπόδια που υπάρχουν μπροστά τους και να τα αποφεύγουν.

Η εφεύρεση του νεαρού ξεχώρισε σε διεθνή διαγωνισμό της Google κατακτώντας το πρώτο βραβείο στην Ελλάδα και μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο.

Τα ειδικά γυαλιά που κατασκεύασε αναδείχθηκαν το κορυφαίο project στο ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού και απέσπασαν το πρώτο βραβείο (local price) στην Ελλάδα.

Παράλληλα κατετάγησαν ανάμεσα στις έξι καλύτερες εργασίες σε όλη την Ευρώπη και στις 32 καλύτερες σε όλο τον κόσμο.

Ο Άγγελος αν και ποτέ δεν έχει γνωρίσει κάποιον τυφλό στη ζωή του, θέλει με αυτό το project να βοηθήσει τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης και να ευαισθητοποιήσει τους υπόλοιπους.

Στο σημείωμα με το οποίο συνόδευσε την εργασία του, ο Άγγελος Γκέτσης, σημείωνε μεταξύ άλλων, πως απ’ την ηλικία των 13 ετών, είχε ευαισθητοποιηθεί σε σχέση με τους τυφλούς και έβαλε στην σκέψη του, την συσκευή, η οποία θα τους βοηθούσε. Και έφτασε σ’ αυτή την συσκευή, της οποίας η χρησιμότητα αναγνωρίστηκε απ’ την Google.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές σχεδόν απ’ όλα τα κράτη του κόσμου.

Η εργασία του Άγγελου θα αξιοποιηθεί απ’ την Google,  όπως προβλέπεται απ’ τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Στόχος του νεαρού μαθητή είναι να περάσει στο τμήμα Μηχανικών Υ/Η και Πληροφορικής στα Ιωάννινα.

(Πηγή φωτογραφίας: psaxoulenios)

Σ.Σ

www.mediasoup.g
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ