Ο ΟΤΕ και η COSMOTE προκηρύσσουν είκοσι υποτροφίες για πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα.

 Οι Υποτροφίες ΟΤΕ – COSMOTE θα απονεμηθούν σε αποφοίτους Ελληνικών Δημοσίων Γενικών ή/ και Επαγγελματικών Λυκείων του σχολικού έτους 2013-2014, που έχουν εισαχθεί σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ως πρωτοετείς φοιτητές.
Το Πρόγραμμα του ΟΤΕ συνεχίζει να στηρίζει με συνέπεια τους πρωτοετείς φοιτητές Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι Γενικών Δημοσίων Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων από όλη την Ελλάδα.

 Το συνολικό μικτό ποσό κάθε Υποτροφίας ανέρχεται σε είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000 €). Νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις, και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη της κάθε υποτροφίας, θα βαρύνει τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά. Το καθαρό ποσό θα καταβληθεί σε κάθε υπότροφο σε τρεις (3) ισόποσες δόσεις. 

Βασικές προϋποθέσεις χορήγησης των Υποτροφιών: 
Οι υποψήφιοι υπότροφοι να έχουν αποφοιτήσει κατά το τρέχον έτος (2014) από Ελληνικό Δημόσιο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και να είναι επιτυχόντες πρωτοετείς φοιτητές μέσω του συστήματος Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε Ίδρυμα Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) στην Ελλάδα, με Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τουλάχιστον δεκαέξι (16) και άνω. Στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν περιλαμβάνονται οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Εκκλησιαστικές Σχολές. 

Το ετήσιο εισόδημα επιβολής εισφοράς, όπως προκύπτει από το Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φορολογίας Εισοδήματος («Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου»), για το οικονομικό έτος 2014, των γονέων του υποψηφίου, καθώς και του ίδιου του υποψηφίου, σε περίπτωση που υποβάλλει ατομική δήλωση εισοδήματος, να μην υπερβαίνει το ποσόν των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000€). 

Ο υποψήφιος υπότροφος, μέχρι την ημερομηνία ανακοίνωσης των Υποτρόφων του Προγράμματος Υποτροφιών OTE- COSMOTE 2014, να μην έχει λάβει υποτροφία από κρατικό ή ιδιωτικό φορέα, για τον ίδιο σκοπό, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 5.000 € (πέντε χιλιάδες ευρώ) και άνω. Οι υποψήφιοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση και να προσκομίσουν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το αργότερο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα της αποκλειστικής προθεσμίας που έχει οριστεί. 

Για τους άνδρες η πιστοποίηση της αναβολής κατάταξής τους στον ελληνικό στρατό, που επαρκεί για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ή η απαλλαγή τους από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Η ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της Αναλυτικής Προκήρυξης του Προγράμματος από τους υποψήφιους υποτρόφους. 

Σημειώνεται ότι πρόσθετα κοινωνικά κριτήρια θα ληφθούν υπόψη (άτομα με αναπηρία, τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ.) κατά την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και για την επιλογή των υποτρόφων, βαρύνουσα σημασία θα έχει η κοινωνική και οικονομική κατάσταση του υποψηφίων και της οικογένειάς τους, καθώς και η σχολική τους επίδοση. 

Επιπροσθέτως, ο ΟΤΕ και η COSMOTE, ανάλογα με τον αριθμό και το επίπεδο των υποψηφιοτήτων, δύναται να προβεί στην απονομή Τιμητικών Διακρίσεων. Το συνολικό μικτό ποσόν κάθε Τιμητικής Διάκρισης ανέρχεται σε τρείς χιλιάδες ευρώ (3.000€). Νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις, και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη κάθε Τιμητικής Διάκρισης, θα βαρύνει τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά. Το καθαρό ποσό της Τιμητικής Διάκρισης θα καταβληθεί εφάπαξ, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.

 Για την καταβολή αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ- COSMOTE 2014 παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά: την Αναλυτική Προκήρυξη στη σχετική ενότητα της ιστοσελίδας, που περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής των Υποτρόφων και Διακριθέντων και τις αναλυτικές πληροφορίες για τη συμπλήρωση και την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών, που εμπεριέχονται στην ενότητα “Οδηγίες συμπλήρωσης της Αίτησης” της ιστοσελίδας του Προγράμματος Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης και των δικαιολογητικών ορίζεται η 20/10/2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00.


Προσοχή: H καταληκτική ημερομηνία και ώρα οριστικής υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE 2014 είναι η Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, στις 17:00. Μέχρι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου και ώρα 13:00, μπορείτε να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@ote-cosmote-scholarships.gr ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 210-6118178 για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια σχετικά με το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ – COSMOTE ή με τη διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης. Επιπλέον, μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία και ώρα, μπορείτε να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: support@ote-cosmote-scholarships.gr, για να ζητήσετε βοήθεια ή να αναφέρετε προβλήματα για οποιοδήποτε τεχνικό ζήτημα που αφορά στη λειτουργία του ιστοχώρου www.ote-cosmote-scholarships.gr

www.dikaiologitika.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πρόσληψη προσωπικού στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

20/10/2022, 10:27 πμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Φαρμακείο στη Νικιάνα Λευκάδας ζητά προσωπικό

29/03/2022, 5:45 μμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

18/03/2022, 3:49 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Πρόσληψη 500 Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων 7ετους θητείας (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) στο Πυροσβεστικό Σώμα για το έτος 2022

18/03/2022, 3:02 μμ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Πως αμείβεται η 25η Μαρτίου

16/03/2022, 12:44 μμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το ξενοδοχείο Poseidon Beach Hotel ζητά προσωπικό

11/03/2022, 12:34 μμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο Νομό Πρέβεζας

18/02/2022, 8:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΑΡΤΑ : Τέσσερις θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο μέσα από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 13Κ/2021

25/01/2022, 10:05 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites