Η ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ εύχεται καλή αρχή σε όλες και όλους τους συναδέλφους.

Οι δεκάδες χιλιάδες μαχόμενοι λειτουργοί της Δ/θμιας εκπαίδευσης καλούνται για μια ακόμη χρονιά, μέσα από αντίξοες συνθήκες να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της παιδείας. 

Παρά την αύξηση του ωραρίου μας, την κατάργηση μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών δομών  και την αριθμητική αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, εξακολουθούν και υπάρχουν χιλιάδες κενά. Καταρρίπτεται λοιπόν η θεωρία  της πληθώρας των καθηγητών στη δημόσια εκπαίδευση και επιτακτική είναι η ανάγκη για μόνιμους διορισμούς.
Επιπλέον οι μισθοί πείνας και ο τιμωρητικός εγκλωβισμός μακριά από την μόνιμη κατοικία, όσων οι εκπαιδευτικές ανάγκες επιτρέπουν την μετακίνηση τους, έχουν εξαθλιώσει τον κλάδο μας. 
Για τη ΔΑΚΕ καθηγητών αποτελεί στρατηγική επιλογή η προάσπιση της προσωπικότητας και της επιστημονικής οντότητας κάθε συνάδελφου.
Δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σθεναρά σε φαινόμενα  αυθαιρεσίας και αυταρχισμού στο όνομα της «αξιολόγησης» και θα απαιτήσει την ακώλυτη βαθμολογική εξέλιξη όλων.
Είναι αυτονόητο ότι αυτή την ιδιαίτερη για την εκπαιδευτική κοινότητα χρονική περίοδο, η σκέψη όλων μας στρέφεται στους χιλιάδες απόντες συναδέλφους της τεχνικής εκπαίδευσης. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε Διαθεσιμότητα και αγωνιζόμαστε να μην απολυθεί κανείς.
Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς η ΔΑΚΕ δεσμεύεται να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων διεκδικώντας μια παιδεία με αρχές , άξιες, ιδανικά. Μια παιδεία με ανθρώπινο πρόσωπο.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
 Δημήτρης Πεππές Νικόλαος Παπαχρήστος


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites