Δευτέρα, 24/02/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προχωρά η διαδικασία για την μεταβίβαση του στρατοπέδου Δούκα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την μεταβίβαση στην Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, του στρατοπέδου Δούκα, που βρίσκεται εντός του Κάστρου Αγίου Ανδρέα, έγινε με τη σημερινή ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να εγκρίνει τη σύσταση δικαιώματος επί των κτισμάτων και του οικοπέδου, συνολικής έκτασης άνω των 33 στρεμμάτων. 

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Πρέβεζας, που υλοποιείται μετά από επίμονες προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής και ιδιαίτερα του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, τη μεθοδική  εργασία του οποίου εξήρε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Η Περιφέρεια, με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, αποκτά εμπράγματα δικαιώματα επί των κτισμάτων και του οικοπέδου για 49 χρόνια, έναντι συνολικού μισθώματος 1,5 εκ. ευρώ (ήτοι 2.500 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα) και με επταετή περίοδο χάριτος. Ο συγκεκριμένος χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση των Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας, για τις οποίες σήμερα καταβάλλονται πολλαπλάσιας αξίας μισθώματα και θα αποδοθεί στους πολίτες της Πρέβεζας μέσω δημιουργίας χώρων   πολιτισμού, στέγασης πολιτιστικών συλλόγων, παιδικής χαράς, πολυχώρου, μουσείου κ.α. .

* Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ο Περιφερειάρχης, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι οι συνεδριάσεις της γίνονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, κάτι που δεν αμφισβητείται από κανένα. Πρόσθεσε ότι το ζήτημα αυτό έχει κριθεί στο πρόσφατο παρελθόν και από τις αρμόδιες αρχές και υπογράμμισε ότι η ίδια διαδικασία εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα και στόχος των μελών της Επιτροπής δεν πρέπει να είναι ο εντυπωσιασμός και το θέαμα, αλλά  η παραγωγή ουσιαστικού έργου για την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. «Σέβομαι την άποψή τους, αλλά δεν την ασπάζομαι, τηρώντας ότι προβλέπει ο νόμος», τόνισε χαρακτηριστικά. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ