ΠΡΕΒΕΖΑ: Προχωρά η διαδικασία για την μεταβίβαση του στρατοπέδου Δούκα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την μεταβίβαση στην Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, του στρατοπέδου Δούκα, που βρίσκεται εντός του Κάστρου Αγίου Ανδρέα, έγινε με τη σημερινή ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να εγκρίνει τη σύσταση δικαιώματος επί των κτισμάτων και του οικοπέδου, συνολικής έκτασης άνω των 33 στρεμμάτων. 

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Πρέβεζας, που υλοποιείται μετά από επίμονες προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής και ιδιαίτερα του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, τη μεθοδική  εργασία του οποίου εξήρε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Η Περιφέρεια, με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, αποκτά εμπράγματα δικαιώματα επί των κτισμάτων και του οικοπέδου για 49 χρόνια, έναντι συνολικού μισθώματος 1,5 εκ. ευρώ (ήτοι 2.500 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα) και με επταετή περίοδο χάριτος. Ο συγκεκριμένος χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση των Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας, για τις οποίες σήμερα καταβάλλονται πολλαπλάσιας αξίας μισθώματα και θα αποδοθεί στους πολίτες της Πρέβεζας μέσω δημιουργίας χώρων   πολιτισμού, στέγασης πολιτιστικών συλλόγων, παιδικής χαράς, πολυχώρου, μουσείου κ.α. .

* Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ο Περιφερειάρχης, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι οι συνεδριάσεις της γίνονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, κάτι που δεν αμφισβητείται από κανένα. Πρόσθεσε ότι το ζήτημα αυτό έχει κριθεί στο πρόσφατο παρελθόν και από τις αρμόδιες αρχές και υπογράμμισε ότι η ίδια διαδικασία εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα και στόχος των μελών της Επιτροπής δεν πρέπει να είναι ο εντυπωσιασμός και το θέαμα, αλλά  η παραγωγή ουσιαστικού έργου για την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. “Σέβομαι την άποψή τους, αλλά δεν την ασπάζομαι, τηρώντας ότι προβλέπει ο νόμος”, τόνισε χαρακτηριστικά. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites