Τρίτη, 14/07/2020

Η Αριστερή Παρέμβαση πολιτών δήμου Πρέβεζας για τη νέα δημοτική θητεία

      Η νέα δημοτική περίοδος που εγκαινιάστηκε με την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σηματοδοτεί και το πέρασμα του «Καλλικράτη» στο επόμενο στάδιο, με περισσότερο περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και λειτουργιών.

-Οι διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και θέσεις αντιμετωπίζονται ενιαία στον τρόπο που  εκλέγονται σύμβουλοι σε διάφορες θέσεις, ενώ στην ουσία οι παρατάξεις αποκλείονται από θέσεις.
-Οι διάφορες επιτροπές αναλαμβάνουν να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις για καίρια και μη θέματα, αφήνοντας στο δημοτικό συμβούλιο συμβολικό ρόλο
-Η αυτοδιοίκηση υποβιβάζεται και ποδηγετείτε, η λαϊκή βούληση «φιλτράρεται» και χάνεται στις «πυραμίδες» εξουσίας, η συμμετοχή των πολιτών υποβαθμίζεται.
-Ο «Καλλικράτης» είναι το πιο αξιόπιστο «εργαλείο» εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στις τοπικές κοινωνίες, με περιορισμό μέσων και πόρων που υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες. 
-Μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία  ειδικά σε μια περιοχή σαν τη δική μας με τεράστιο φυσικό πλούτο….. 

Η Αριστερή Παρέμβαση πολιτών δήμου Πρέβεζας έχει τονίσει ότι θα πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις  αυτή την κατάσταση. Θα είμαστε παρόν. Θα παρεμβαίνουμε και θα εκφράζουμε την άποψή μας και μέσα στην αίθουσα αν χρειαστεί αλλά κυρίως, έξω από αυτή, εκεί που πάλλεται η κοινωνική δραστηριότητα, στις μάχες που έρχονται και πρέπει να δοθούν από θέση και με διάθεση ανατροπής της τοπικής εξουσίας, της κυβέρνησης και της ΕΕ, από τη θέση υπεράσπισης των δικαιωμάτων που σαρώνει η καπιταλιστική επίθεση.

Πρέβεζα 9/9/14

η γραμματεία της δημοτικής κίνησης
Αριστερή Παρέμβαση πολιτών δήμου Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ