ΑΡΤΑ: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων.

Με τη συμμετοχή όλων των ωφελούμενων του Προγράμματος ΤοπΣΑ και αρκετών στελεχών τοπικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας, την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, η συνάντηση εργασίας «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους.


Νέες τάσεις και προοπτικές», που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ».
Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Δικτύωση Τοπικών κοινωνικο-οικονομικών εταίρων & επιχειρήσεων» της Πράξης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» και θα ακολουθήσουν ακόμη άλλες τρεις συναντήσεις εργασίας.
Το νέο πλαίσιο αναφοράς της εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics) παρουσίασε ο Πρόεδρος της “Cyprus Logistics Association” Δημήτρης Παπασωτηρίου. Ειδικότερα, ο κ. Παπασωτηρίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο στρατηγικό και θεσμικό πλαίσιο της εφοδιαστικής αλυσίδας και τα πλεονεκτήματα από την ανάπτυξη των Logistics, τα νέα υψηλά στάνταρ στο χώρο των μεταφορών, καθώς και στο ρόλο των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην προώθηση των προϊόντων και των επιχειρήσεων.
Τη δική του εμπειρία από την υλοποίηση ενός αρκετά μεγάλου επενδυτικού έργου, της μονάδας συσκευασίας- τυποποίησης- ανασυσκευασίας-επεξεργασίας και διακίνησης νωπών και κατεψυγμένων αλιευτικών προϊόντων της επιχείρησης «Stella Mare» μετέφερε στους παραβρισκομένους το Διευθυντικό Στέλεχος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας κ. Θεόδωρος Τεριζάκης.

Πρόκειται για μια καινοτόμο εταιρεία με έδρα τη Μεσσηνία, που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο αλιευμάτων και ειδικότερα στην παραγωγή και διακίνηση νωπών φιλέτων γαύρου και σαρδέλας, καθώς και καπνιστό φιλέτο γαύρου και σαρδέλας σε διάφορες μορφές και έχει βραβευθεί για την ιδέα της και το παράτολμο σχέδιο της.
Ο κ. Τεριζάκης επισήμανε μάλιστα ότι ενδιαφέρεται να βρει συνεργάτες για την προώθηση των προϊόντων της εταιρείας του στην περιοχή.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ελληνική Ετικετοποιεία» κ. Θεόδωρος Καλκαβούρας αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει η ετικέτα στην αναγνωρισιμότητα και προώθηση του προϊόντος.

Ο κ. Καλκαβούρας υποστήριξε πως ο πρωτογενής τομέας έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Όπως είπε, δεν χρειάζονται απαραίτητα μεγάλες παραγωγές και έφερε παραδείγματα από γειτονικές χώρες όπου μικροί συνεταιρισμοί κατάφεραν πολύ σύντομα να διαθέτουν όλη την παραγωγή τους στο εξωτερικό.
Συνέστησε μάλιστα, να σταματήσουμε να διαθέτουμε τα προϊόντα μας χύμα. «Ήρθε η ώρα να πουλήσουμε τα προϊόντα μας, αναδεικνύοντας την υπεροχή τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Έχουμε ποιοτικό προϊόν πρέπει να το κάνουμε και επώνυμο. Π.χ. Πορτοκάλια Άρτας, σαρδέλες Αμβρακικού κ.ά.

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια της εταιρείας «Beyond the Best” κ. Μαριάννα Καλκαβούρα ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο αποτελεσματικός πωλητής, ενώ αναφερόμενη στις εν λόγω συναντήσεις εργασίας τόνισε πως «δεν οδηγούν κατ΄ ανάγκη στην εύρεση εργασίας, αλλά στο να καλυφθεί ο στόχος που είναι ο προβληματισμός για νέους επαγγελματικούς δρόμους». Η κα Καλκαβούρα επισήμανε, επίσης, πως  σε περίοδο οικονομικής ύφεσης –όπως η σημερινή- οι ευκαιρίες απασχόλησης είναι περιορισμένες. Ωστόσο κάλεσε τους  ωφελούμενους να μην απογοητεύονται και να φροντίζουν για την κατάρτισή τους και απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Ανέφερε μάλιστα πως ήρθε σε επαφή τόσο με στέλεχος του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ, όσο και με κάποιες τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσκληθούν στις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν.
Μετά τις παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν «στρογγυλές τράπεζες» μεταξύ ομιλητών, στελεχών επιχειρήσεων και ωφελούμενων».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις 27 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Έκθεση και εμποροπανήγυρη στην Άρτα

24/09/2023, 8:11 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Άρτα : Προς ολοκλήρωση ο νέος κόμβος στο ύψος της Ελευθερίου Βενιζέλου

05/09/2023, 8:34 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

«Ορεινών Συμφωνία»: Οι 43 υποψήφιοι-ες δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη με υποψήφια δήμαρχο Ελευθερία Κοσσυβάκη

04/09/2023, 12:55 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατέθεσε τον συνδυασμό του ο Χριστόφορος Σιαφάκας: «Μια δυνατή ομάδα νίκης με κύρια στοιχεία της την εντιμότητα και καθαρότητα των προσώπων που την απαρτίζουν»

03/09/2023, 12:21 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

260 υποψηφίους «κατεβάζει» η Αρτινών Συνεργασία, με επικεφαλής τον Χρήστο Τσιρογιάννη για τη νέα εποχή της Άρτας. 

03/09/2023, 12:17 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Δήμος Νικολάου Σκουφά : Οι υποψήφιοι του συνδυασμού “Ενωτική Πορεία” για τις δημοτικές εκλογές 2023

02/09/2023, 11:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites