Τετάρτη, 29/01/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Π. ΤΕΙ Πρέβεζας για συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε όλων τη μνήμη, μας έχει μείνει χαραγμένη εκείνη η μέρα που ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από μέλη της ναζιστικής- εγκληματικής οργάνωσης που αποκαλείται Χρυσή Αυγή.

Δεν μπορεί να ξεχαστεί αυτή η άνανδρη αλλά και αναίτια δολοφονία του Π. Φύσσα.

Στη θέση του θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοσδήποτε από τους φίλους μας, τους συγγενείς μας ή την οικογένεια μας.

Η Χρυσή Αυγή δεν ανήκει στο δημοκρατικό τόξο του πολιτικού συστήματος, αλλά σε ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, μια σύγχρονη εγκληματική- ρατσιστική οργάνωση που χωρίς την συσπείρωση και τον αγώνα που πρέπει, όλοι μαζί να δώσουμε, δεν ξέρουμε σε τι άλλο μπορεί να εξελιχθεί.

Βλέπουμε πως ακόμα και τώρα κι ύστερα από όλα αυτά που έχουν συμβεί, το ναζιστικό δηλητήριο συνεχίζει να διαχέεται στη ελληνική κοινωνία.

Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και αγωνιζόμαστε καθημερινά τόσο στο χώρο δράσης μας, όσο και στη κοινωνία γενικότερα για να διαφυλάξουμε τη Δημοκρατία, στη χώρα που τη γέννησε.

Είναι ζήτημα εθνικής ευθύνης του κάθε ευσυνείδητου Δημοκρατικού πολίτη, αλλά και κάθε νέου ανθρώπου, ανεξαρτήτου πολιτικής ταυτότητας, να προασπίσει τη Δημοκρατία και να αντισταθεί στις λογικές του φόβου, του ρατσισμού και της βίας.

Όλοι μπορούμε να γίνουμε θύματα ρατσιστικής ή κοινωνικής βίας.

Λέμε ΟΧΙ στο νεοναζισμό, στους νοσταλγούς της χούντας, στους οπαδούς της βίας

Π.Α.Σ.Π ΤΕΙ Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ