Τετάρτη, 05/08/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στα περσινά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές των βιβλιοπωλείων στα σχολικά είδη

Σε λίγες μέρες θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία από τους γονείς που πρέπει να υπολογίσουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους και τα σχολικά είδη.
Οι βιτρίνες των βιβλιοπωλείων της πόλης έχουν «ντυθεί» με τις πολύχρωμες σχολικές τσάντες , περιμένοντας τους μαθητές για να επιλέξουν τα είδη που θα τους χρειαστούν στο σχολείο. Στην αγορά της Πρέβεζας υπάρχουν τα πάντα σε διάφορες τιμές, για όλα τα βαλάντια. 
Οι τιμές κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η τιμή της σχολικής τσάντας σημειώνει πτώση. 
Τα ξενόγλωσσα βιβλία επίσης όπως αναφέρουν παραμένουν στα περσινά επίπεδα, ενώ και τα βοηθήματα που απευθύνονται συνήθως σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων παραμένουν σε ικανοποιητικές τιμές. 
Οι πρώτες αγορές, έχουν ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με τους βιβλιοπώλες κινούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ από τις 11 του μηνός η κίνηση σαφώς θα είναι μεγαλύτερη. 
Να σημειωθεί πως το σύνολο του ποσού που απαιτείται, κατά μέσο όρο φέτος, για την προμήθεια των σχολικών ειδών, αγγίζει για τον μαθητή του νηπιαγωγείου τα 35 με 40 ευρώ και για τον μαθητή της πρώτης τάξης του δημοτικού τα 40 ευρώ. 
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς μεταξύ άλλων συμβουλεύει τους γονείς να συζητούν με τα παιδιά τους, εξηγώντας τις παγίδες των διαφημίσεων, για τα σχολικά είδη καθώς και τους τρόπους, που οι διάφορες εταιρείες οδηγούν, στην υπερκατανάλωση. 
Επίσης αναφέρει ότι απαραίτητη είναι η διερεύνηση της αγοράς και η σύγκριση τιμών για το ίδιο είδος, επισημαίνοντας ότι οι κανόνες ασφάλειας, που ισχύουν για τα παιχνίδια και τα άλλα προϊόντα ισχύουν και για τα σχολικά είδη (ηλικίες, χημικά, απομιμήσεις κ.λπ.).
Για πληροφορίες και παράπονα στο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου στα τηλέφωνα 2651065178 ή 6946290582, e.mail: inpka.hp@gmail.com.

ΠΗΓΗ: Δημοτική Ραδιοφωνία 87,9 Πρέβεζα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ