ΠΡΕΒΕΖΑ: Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Xωρίς προβλήματα και  με την συμμετοχή όλων των Δημοτικών Συμβούλων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας στην οποία εξελέγη το προεδρείο , τα μέλη  της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και  οι εκπρόσωποι για την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Ηπείρου.

Επικεφαλής της διαδικασίας ήταν ο πλειοψηφών  Δημοτικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Κακιούζης  ο οποιος σύμφωνα με το νόμο συγκαλεί το  πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο 
Πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη  όπως ήταν αναμενόμενο  ο κ.Γιώργος  Φραγκούλης  με Αντιπρόεδρο τον  κ.Γιώργο Νίτσα από την  μείζονα αντιπολίτευση και  Γραμματέα  την  κ.Ελένη Τσόγκα από τον συνδυασμό της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας .
Αμέσως μετά την εγκατάσταση του νέου προεδρείου ο  κ.Γιώργος Φραγκούλης συνεχάρη  τόσο τον πλειοψηφόντα δημοτικό σύμβουλο Χαράλαμπο Κακιούζη όπως και τους συμβούλους που θα τον πλαισιώνουν  καλωσορίζοντας παράλληλα όλα τα μέλη του Συμβουλίου. 
΅΅Αισθάνομαι  το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνω και θα καταβάλλων κάθε δυνατή προσπάθεια  να ανταποκριθών στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μου΅δήλωσε ο κ.Φραγκούλης τονίζουμε ότι  ΅δεν βρισκόμαστε εδώ  για να ασκήσουμε εξουσία αλλά να υπηρετήσουμε τους πολίτες. Πιστεύω ότι θα έχουμε έναν ήπιο, γόνιμο και αποδοτικό διάλολγος για  την προώθηση των ζημητάτων του Δήμου μας. Τα προβλήματα είναι πολλά και οι κοινομικές και πολιτικές συγκυρίες πολύ δύσκολες. Πιστεύω όμως ότι με κατανόηση, συναίνεση και  ενημέρωση θα πάρουμε τις σωστές αποφάσεις “ συνέχισε  ο  νέος Πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου ζητώντας την βοηθεια όλων των Συμβούλων προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα , η διαφάνεια και η ελευθερη έκφραση όλων. 
Τις ευχαριστίες του προς το  Σώμα εξέφρασε και ο νέος αντιπρόεδρος Γιώργος Νίτσας δεσμευόμενος για  μια καλή και δημιουργική συνεργασία με όλους και τον καθέναν ξεχωριστά  ζητώντας να μοιραστεί στους  νέους δημοτικούς συμβούλους ο κανονισμός λειτουργίας του  Συμβουλίου . ΅Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε με την λειτουργία  μας και τις αποφάσεις μας στην παραγωγή έργου για το καλό των πολιτών και του  τόπου μας”  κατέληξε ο κ,Νίτσας εκφράζοντας την φιλοδοξία αυτό τόσο το συγκεκριμένο προεδρείο όσο και Δημοτικό Συβμούλιο να ταυτιστούν με μια από τις καλύτερες θητείες Δημοτικού Συμβουλίου.
Αμέσως μετά  πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή των  μελών της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία εξελέγησαν  οι  Θοδωρής Κατσαούνος, Δημήτρης Αυδίκος, Ευάγγελος Γιαννουλάτος , Δημήτρης Κώτσης και Κώστας Ματέρης  από την πλειοψηφία , ενώ από την αντιπολίτευση η οποια κατέθεσε κοινή πρόταση μέσω του  κ.Δημήτρη Παππά εξελέγησαν οι ,  Δημήτρης Παππάς,Βασίλης Κωστούλας και Κωσταντίνος Κατέρης .
Τα νέα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι οι Ευάγγελος Συγκούνας, Γεράσιμος Ντίτσος, Ελευθερία Αγγέλη, Παρθενία Καζάκου και Νίκος Πανταζής από την πλειοψηφία  και οι Δημήτριος Ζέκιος, Δημήτρης Παππάς και Διονύσης Καλλίνικος από  την αντιπολίτευση. 
Τέλος στις εκλογές για αντιπροσώπους της Π.Ε.Δ εξελέγησαν  από την  πλειοψηφία οι Στέλλα Βαρτελάτου, Ευάγγελος Γιαννουλάτος, Δημήτρης Κατσιπανέλης, Λάζαρος Πιπιλίδης, Ευάγγελος Ροπόκης και Παύλος Σαραμπασίνας και από την αντιπολιτευση οι Δημήτρης Παππάς , Μιλτιάδης Κλάπας,  Δημήτρης Βασιλείου και Γιάννης Νόβας.
Η συνεδρίαση  συνεχίστηκε  με  την τοποθέτηση των επικεφαλής των  Δημοτικών Παρατάξεων κυρίων Παππά, Κλάπα , Βασιλείου και Νόβα   και ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του Δημάρχου Πρέβεζας  Χρήστου Μπαίλη ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία .
΅Την εποχή που ζούμε έχουμε μεγαλύτερη  ανάγκη από ποτέ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό να κάνουμε την περιφερειακό, διοικητικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο ΅ τόνισε ο κ.Μπαϊλης ζητώντς από τους επικεφαλής των συνδυασμών  και όλους τους συμβούλους να καταθέτουν οποιαδήποτε σκέψη, πρόταση και ιδέα χρήσιμη και αξιοποιήσιμη μαι μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites