Τρίτη, 11/08/2020

Τα έργα στην Ιόνια Οδό αποκάλυψαν ολόκληρη αρχαία πολιτεία!

Εντυπωσιασμένο έμεινε την Παρασκευή το κυβερνητικό κλιμάκιο που, με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Ιόνια οδό με τον αρχαιολογικό χώρο της Αλίκυρνας.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ολόκληρη αρχαία πολιτεία που βρέθηκε ακριβώς δίπλα από τον χώρο όπου γίνονται οι εργασίες για την εκτέλεση της Ιόνιας οδού, κοντά στον Άγιο Θωμά του Μεσολογγίου, και οι επίσημοι, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το pelop.gr, δε χόρταιναν να βλέπουν τη μεγάλη ανακάλυψη που εκτείνεται σε μήκος πολλών στρεμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν πως η αρχαία πόλη “ακουμπά” πάνω στη χάραξη της Ιόνιας οδού, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί σε όλο της το μέγεθος, γεγονός που απαιτεί νέες ανασκαφές, μελέτες, αποτυπώσεις κλπ. Πλέον, το λόγο έχει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού, μιας και απ’ ο,τι φαίνεται η συγκεκριμένη ανασκαφή κρύβει ακόμη πολλές εκπλήξεις.

Από την ενημέρωση που έγινε στον κ. Χρυσοχοιδη, μέχρι τώρα έχει βρεθεί μόλις ένα μικρό μέρος της πόλης, που εντυπωσιάζει με τις υποδομές της και το ρυμοτομικό της σχέδιο. “Όπου και να σκάψουμε στην περιοχή, βρίσκουμε αρχαία”, φέρονται να είπαν οι αρχαιολόγοι στον υπουργό και τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου, που έμειναν έκπληκτα από το μέγεθος και τις ανακαλύψεις της ανασκαφής.

Παράλληλα όμως υπάρχει και προβληματισμός, μιας και η αρχαία πόλη σε κάποια τμήματά της βρίσκεται πάνω στην Ιόνια οδό, το έργο στην περιοχή έχει σταματήσει και αυτό που απαιτείται, όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους τόσο ο κ. Χρυσοχοϊδης όσο και ο κ. Μωραΐτης, είναι να “τρέξουν” οι διαδικασίες και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού να βρεθεί λύση ώστε να μην καθυστερήσει το έργο στην περιοχή. Όπως ανακοινώθηκε, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με το Κ.Α.Σ. γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όπου και θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα εξεταστούν λύσεις. 

http://www.news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ