ΠΡΕΒΕΖΑ: Προβλήματα στην μεταφορά μαθητών και στην Πρέβεζα

Μεγάλα είναι τα προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών, κυρίως σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με γονείς και εκπαιδευτικούς.
Η μείωση των πόρων προς την περιφέρεια για την μεταφορά των μαθητών, οδήγησε σε συρρίκνωση των δρομολογίων ακόμα και σε βάρος της ασφάλειας των παιδιών. Σύμφωνα με γονείς παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού μπαίνουν σε λεωφορεία χωρίς συνοδεία και κατεβαίνουν σε στάση του ΚΤΕΛ, που απέχει από το σχολείο από ένα έως δύο χιλιόμετρα, ενώ ανάλογη είναι η απόσταση της στάσης από τα σπίτια των παιδιών. Τα παράπονα των γονέων προς τους διευθυντές των σχολείων είναι έντονα και είναι χαρακτηριστικό ότι γονείς από δημοτικά διαμερίσματα της Δημοτικής ενότητας Ζαλόγγου ανήρτησαν κείμενο στο διαδίκτυο με το οποίο δηλώνουν ότι «εμείς για τα παιδιά μας θα κάνουμε τα πάντα για να μπορούν με ασφάλεια να μεταβαίνουν στο σχολείο». Ενημερώνουν δε ότι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Αντιπεριφρειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και καλούν όλους τους γονείς να συμμετέχουν. Όπως αναφέρουν «Οι μαθητές του Μεγαδένδρου, της Μυρσίνης και της κάτω Μυρσίνης, δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους στο Κανάλι, λόγω μη μέριμνας, από την περιφέρεια Ηπείρου, για σχολικό λεωφορείο ή TAXI. Την ίδια στιγμή πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη δείχνει ότι τα προβλήματα που προκύπτουν ως προς το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών προς τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δεν αφορούν μόνο την Πρέβεζα αλλά όλη την χώρα. Σύμφωνα με τον Συνήγορο του πολίτη τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι αναφορές για τη μετακίνηση του ευρύτερου μαθητικού πληθυσμού. 

Δημοτική Ραδιοφωνία 87,9 Πρέβεζα


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites