Τρίτη, 11/08/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Ρευματιάς τιμά την μνήμη των πεσόντων Γκιοναλιτών.

Tην μνήμη των 13 Γκιοναλιτών που το διάστημα από το 1918 έως το 1952 έχασαν την ζωή του  μαχόμενοι για την  πατρίδα θα τιμήσει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω  Ρευματιωτών
 Η  Γκούρα σε εκδήλωση που  θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή  7 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το πρωί  στον ιστορικό χώρο  της Γκούρας όπου βρίσκεται το μνημείο που έχει συνδεθεί με  σημαντικά γεγονότα της νεώτερης ιστορίας.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει  αμέσως  μετά το  τέλος της Θ.Λειτουργίας που θα ψαλλεί στον Ι.Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της  Ρευματιάς  χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πρεβέζης Χρυσοστόμου ο οποίος στις 10 το πρωί  θα τελέσει και την επιμνημόσυνο δέηση στον χώρο του Μνημείου.
Η λιτή  τελετή περιλαμβάνει ακόμη κατάθεση στεφάνων  και τήρηση  ενός λεπτού σιγής  στη μνήμη των πατριωτών που έγραψαν με το αίμα τους  την δική τους σελίδα στην τοπική ιστορία.
Το μνημείο   αποτελεί φόρο τιμής για  τους ανθρώπους εκεί που έχασαν την ζωή τους σε πολέμους από την Σμύρνη  έως  την μακρινή Κορέα αλλά και την Γερμανική Κατοχή.
Οι προσκεκλημένοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ρευματιάς το οποίο  ιδρύθηκε από  τον Σύλλογο και   φιλοξενεί  κειμήλια της τοπικής παράδοσης  που κουβαλούν τις δικές τους αναμνήσεις και την δική τους ιστορία. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ