Τα 5 πιο ειδυλλιακά νησιά της Ελλάδας

Σύμφωνα με την μεγάλη καταναλωτική ιστοσελίδα της Αμερικής NFS
Mετάφραση: Έφη Μπάρλα
Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως και τα πολυάριθμα νησιά της πλαισιώνονται από τις καλύτερες θάλασσες της Ευρώπης. Ακολουθεί λίστα με τα 5 πιο ειδυλλιακά νησιά που αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κανείς στην Ελλάδα.

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι ο κατεξοχήν δημοφιλής προορισμός στην Ελλάδα.

Πληθώρα τουριστικών περιοδικών καθώς και ταξιδιωτικών οδηγών κατατάσσουν το νησί στην κορυφή της λίστας των νησιών που οφείλει κάποιος να επισκεφτεί. Η Σαντορίνη βρίσκεται στο Νότιο τμήμα της Ελλάδας και απέχει 290 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είναι το μεγαλύτερο νησί στο μικρό κυκλικό αρχιπέλαγος που φέρει μάλιστα και το όνομά της. Η Σαντορίνη ή αλλιώς και Θήρα στολίζεται από περισσότερες από δέκα παραλίες, συμπεριλαμβανομένης και μιας γυμνιστών, συνεπώς κανείς μπορεί να συναντήσει μια ποικιλία λευκής, κόκκινης ακόμη και μαύρης άμμου. Εάν κάποιος έχει την ευχέρεια να επισκεφτεί το νησί, δεν πρέπει να παραλείψει να δοκιμάσει τις τοπικές σπεσιαλιτέ του νησιού όπως είναι το περίφημο σφουγγάτο Σαντορίνης και η παραδοσιακή μελιτίνια. Τέλος, δεν πρέπει να φύγει από το νησί αν δεν γευτεί το φημισμένο γλυκό κρασί Βισάντο, απολαμβάνοντας το με φόντο το πιο ξακουστό ηλιοβασίλεμα.

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος, γνωστή επίσης και με το όνομα “Τζάντε’, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Ελλάδας, μόλις 320 χιλιόμετρα μακριά απ την Αθήνα και είναι το τρίτο κατά σειρά μεγαλύτερο νησί του Ιονίου. Η πατρίδα του Δ. Σολωμού προσφέρεται τόσο για αυτούς που επιθυμούν να περιπλανηθούν στα πάμπολλα μικρά και γραφικά χωριά όσο και για αυτούς που επιλέγουν μια πιο έντονη νυχτερινή ζωή. Το νησί διαθέτει κάποιες από τις πιο εκλεκτές παραλίες της Ελλάδας οπού κανείς μπορεί να δοκιμάσει να κάνει ψαροντούφεκο, καταδύσεις, σέρφινγκ και πολλά άλλα θαλάσσια σπορ. Το Ναυάγιο,η πιο γνωστή ίσως παραλία της Ζακύνθου, βρίσκεται στο βόρειο-δυτικό τμήμα του νησιού και ο συνδυασμός της λευκής της άμμου, των καθαρών κρυσταλλένιων νερών της καθώς και του “πλοίου φαντάσματος” συνθέτουν μια εικόνα που προκαλεί δέος και μένει ανεξίτηλη στη μνήμη των επισκεπτών. Μοναδικό της μειονέκτημα είναι η δύσκολη πρόσβαση, καθώς μπορεί κανείς να προσεγγίσει την παραλία μόνο δια θαλάσσης.
Λευκάδα

Η Λευκάδα ανήκει και αυτή στο Ιόνιο Πέλαγος, απέχει 385 χιλιόμετρα απ την Αθήνα και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Ελλάδας. Αν και νησί, παρουσιάζει το πλεονέκτημα του ότι συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία μέσω μιας πλωτής γέφυρας και έτσι μπορεί κανείς να φτάσει στο νησί οδικώς χωρίς να χρειαστεί μετακίνηση με πλοίο. Η Λευκάδα γνωστή και ως νησί των ποιητών διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Εκτός από τα καταγάλανα, μαγευτικά νερά της και τα δαντελωτά της ακρογιάλια, μπορεί κανείς να βρει στις παραλίες κάθε είδους ταβέρνες, ρεστοράν, καφέ ή μπαρ. Συνάμα ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων που καλύπτουν κάθε γούστο: μπορεί να πάει για ψώνια αλλά ακόμη και να κάνει πεζοπορία ή ιστιοπλοΐα.

Μύκονος

Η Μύκονος ανήκει στις Κυκλάδες και βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο, μόλις 175 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Έχει το παρατσούκλι “νησί των ανέμων” αλλά μην σας ξεγελάει αυτό γιατί αν βρίσκεστε εκεί μέσα στο καλοκαίρι, με το θερμόμετρο να δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου, θα παρακαλάτε για μια πνοή του ανέμου. Η Μύκονος είναι ένας απολαυστικός προορισμός για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, να κάνουν ηλιοθεραπεία αλλά και να νιώσουν τον κοσμοπολίτικο αέρα της ελληνικής «Ίμπιζα».

Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο νησί της Ελλάδας. Κάθε χρόνο προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες και αν το επιλέξετε για προορισμό των διακοπών σας, σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε. Η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την διερεύνηση του πλούσιου προϊστορικού πολιτισμού της Ελλάδας δεδομένου του ότι εκεί αναπτύχθηκε ο Μινωικός πολιτισμός. Ως εκ τούτου μπορεί κανείς να επισκεφτεί πάμπολλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ταυτοχρόνως η ποικιλομορφία του φυσικού της πλούτου είναι ανεκτίμητη καθώς διαθέτει μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Πάμπολλες είναι και οι επιλογές όσον αφορά την επιλογή club, εστιατορίων, παραλιών, καταλυμάτων και δραστηριοτήτων.

Πηγή: Νews for Shoppers (NFS) via www.lefkadaslowguide.gr http://www.kolivas.de/


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites