Κυριακή, 09/08/2020

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ Τι έδειξε η νεκροψία για το θρίλερ με την 49χρονη

Απάντηση στο μυστήριο με την 49χρονη γυναίκα στην Περαία Θεσσαλονίκης που φερόταν να καλούσε σε βοήθεια από το φέρετρο λίγο μετά την κηδεία της, έδωσε η νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα, παρουσία επτά ιατροδικαστών –πέντε που υπογράφουν το πόρισμα και άλλων δύο, που παρέστησαν ως παρατηρητές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τι έδειξε η νεκροψία για το θρίλερ με την 49χρονη
Οι τελευταίοι ήταν κατηγορηματικοί και αποφάνθηκαν ομόφωνα πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση νεκροφάνειας.
«Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ασφυκτικού θανάτου μέσα στο φέρετρο. Η ώρα θανάτου είναι νωρίς το πρωί της Πέμπτης και συμβαδίζει με αυτήν που γράφει το πιστοποιητικό θανάτου», είπε στο «Έθνος» ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, που συμμετείχε στη διαδικασία.
Όπως ανέφερε, η νεκρή είχε στο στόμα της και τη γάζα που τοποθετείται εκεί στις κηδείες. «Αν κάποιος ξυπνήσει σε ένα φέρετρο, το πρώτο που θα κάνει είναι να βγάλει τη γάζα για να μπορέσει να αναπνεύσει και να καλέσει σε βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης είχε εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρεται ότι στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., η οποία ήταν σε τελικό στάδιο καρκίνου.
Ο θάνατος διαπιστώθηκε με κλινική εξέταση και επιβεβαιώθηκε από το ηλεκτροκαρδιογράφημα. «Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ως άνω ασθενούς» καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.
Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Χρυσή Ματσικούδη, η οποία ήταν χτες εφημερεύουσα γιατρός, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο νεκροταφείο από την Περαία λίγα λεπτά μετά την κλήση που δέχτηκε το 100 όπου καταγγέλθηκε ότι ακούγονται φωνές από τον τάφο που καλούσαν βοήθεια.
«Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφού έγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία. Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά», είπε η κ.Ματσικούδη.
«Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία. Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι’ αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής. Για το στόμα της δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανοιχτό, ήταν χαλαρό» πρόσθεσε.
Την υπόθεση ερευνούν από χθες το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελίες των συγγενών της, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της.
Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και διενεργείται προανάκριση.
http://www.ethnos.gr/
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ