40 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 2014, συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Μέσα σε διαφορετικές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες από τις σημερινές, το ΠΑ.ΣΟ.Κ.  γεννήθηκε και εξέφρασε το ριζοσπαστισμό της μεταπολίτευσης. Αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας, αποτέλεσε και αποτελεί τον εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας μέσα στην πολυεπίπεδη κρίση που βιώνει η πατρίδα μας.
Ο ιδρυτής του κινήματος, Αντρέας Παπανδρέου επίκαιρος όσο ποτέ είχε πει:
«Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι χαραγμένο στη συνείδηση του λαού μας. Ταυτισμένο με την ενότητα και την προοπτική της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. ‘Άρρηκτα συνδεδεμένο με την τύχη και την πορεία της Ελλάδας και του Ελληνισμού».
H φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη αποκτά ιστορικό ενδιαφέρον, γιατί είναι αφορμή να επανέλθει στη μνήμη όλων μας η μεγάλη προσφορά των 40 χρόνων, της καλύτερης περιόδου στην ελληνική ιστορία. Είναι ιστορική υποχρέωση της παράταξης, αυτό, το τόσο συκοφαντημένο αλλά και τόσο σημαντικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης, να προσαρμοσθεί και να προστατευθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, μέσα από ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, ένα κοινωνικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη, με κύριο μέλημα την αποκατάσταση των αδικιών, την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Η Αλλαγή που υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980, έγινε, τόσο στο βιοτικό επίπεδο όσο και στους θεσμούς, την ισονομία, ισοπολιτεία, την προστασία των μη προνομιούχων, το κοινωνικό κράτος, την εκπαίδευση, την δημόσια υγεία, την αγροτιά, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα μεγάλα έργα, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την εξωτερική κυριαρχία της, τη θέση της στη ”διεθνή σκακιέρα”.
Η Ελλάδα των τελευταίων 40 χρόνων δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του τότε, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν με λύσσα να κάνουν το άσπρο – μαύρο. Η μεταπολίτευση έδωσε ώθηση προόδου στη χώρα και προκοπής στους πολίτες.
Με το παρόν κείμενο, ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Πρέβεζας, δεν μπορούμε, ούτε θέλουμε να συμπυκνώσουμε στο παρόν δελτίο τύπου 40 χρόνια ιστορίας, αλλά επιθυμούμε απλώς να υπενθυμίσουμε μια ημερομηνία ορόσημο στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, όπου γεννήθηκε ένα Κίνημα, το οποίο άλλαξε τον ρου της ιστορίας της.
Και όπως είχε πει και ο Ανδρέας, «καλούμαστε να αποδείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη της ανανέωσης. Ότι διαθέτουμε ακόμη τη ριζοσπαστική και ανατρεπτική μας πνοή. Ότι μπορούμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία και πίστη στον ανοιχτό ορίζοντα της ιστορίας. Και με τόλμη και ενότητα να χαράξουμε τη νέα πορεία σε έναν κόσμο αβέβαιο, γεμάτο φόβους αλλά και ελπίδες».
Κι εμείς από την Πρέβεζα, όπως και όλα τα στελέχη και οι αγνοί ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε όλη τη χώρα, αγωνιζόμαστε για να πετύχει η προσπάθεια ανασύστασης και ανασυγκρότησης της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και αναγέννησης των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς της ευθύνης. 
Αγωνιζόμαστε να ενωθεί και πάλι το Έθνος – η πατρίδα μας, που διχάστηκε στο όνομα ψευδοδιλλημάτων και πολιτικού καιροσκοπισμού. Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο….!!!

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites