Κυριακή, 19/01/2020

Πρόστιμο 30.000€ στον ιδιοκτήτη ταβέρνας, που σκότωσε αδέσποτο σκυλάκι

Το υπολιμεναρχείο Καρύστου επέβαλε, το πιο υψηλό πρόστιμο που θα μπορούσε στον άνθρωπο που… κακοποίησε μέχρι θανάτου μία σκυλίτσα, έξω από το κατάστημά του στα Νέα Στύρα στην Εύβοια. Το πρόστιμο επιβεβαίωσε με απόφασή της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης χτύπησε το ζώο με μια καρέκλα με αποτέλεσμα να του γίνει ευθανασία καθώς η κατάσταση της υγείας της ήταν μη ανατρέψιμη.

Το έγκλημα αυτό έγινε ευρέως γνωστό στο πανελλήνιο. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση, ασκήθηκαν πιέσεις και υπήρξε και διαμαρτυρία έξω από την ταβέρνα του δράστη. Μετά όλα αυτά, η αρμόδια λιμενική αρχή επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο στις 11 Αυγούστου 2014.

Ο δράστης κατέθεσε ένσταση, αλλά μερικές ημέρες πριν, στις πέντε Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την απέρριψε και αποφάσισε την επικύρωση του προστίμου των 30.000 ευρώ.

Μάλιστα το έγγραφο αυτής της απόφασης για την επικύρωση του διοικητικού προστίμου που φέρει την υπογραφή του διευθυντή της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Αντώνη Πανούση δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα diavgeia.gov.gr.

Πηγή και φωτογραφία: zoosos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ