Κυριακή, 19/01/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στις 23 Σεπτεμβρίου η δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση οικοδομικού συγκροτήματος Ι. Μονής Αβάσσου»

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου η δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση οικοδομικού συγκροτήματος Ι. Μονής Αβάσσου»,
προϋπολογισμού 240 χιλ. Ευρώ. Η μελέτη που εκπονήθηκε από τους κ.κ. Στ. Μαμαλούκο και Α. Καμπόλη-Μαμαλούκου, Αρχιτέκτονες Μηχανικούς, για λογαριασμό της Ι.Μητρόπολης Πρέβεζας και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για την αποκατάσταση των κελιών του συγκροτήματος. Να θυμίσουμε ότι μετά από την καταστροφή του από την πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της Κατοχής και την μακροχρόνια εγκατάλειψή του το ερειπωμένο κτήριο των Κελιών διατηρείται σε κακή γενικά κατάσταση. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τους μελετητές το κτίριο δεν φαίνεται να παρουσιάζει πρόβλημα θεμελίωσης, ωστόσο πρέπει να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις κυρίως στην τοιχοποιία η οποία έχει υποστεί σοβαρά προβλήματα από τη διάβρωση και τους σεισμούς και κάθε επιδείνωση μπορεί να αποβεί μοιραία για την τύχη τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ