Τρίτη, 04/08/2020

Τέλη Κυκλοφορίας 2015: Τα 196 μοντέλα ΙΧ που δεν πληρώνουν!

Η μεθοδολογία επιλογής είναι πολύ συγκεκριμένη: Από τον πλήρη κατάλογο των ΙΧ όπως συντάχθηκε από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, επιλέξαμε τα
οχήματα που εκπέμπουν λιγότερα από 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Αυτά τα οχήματα, εφόσον έχουν αποκτηθεί μετά την 1/11/2010 δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Ο κατάλογος, περιλαμβάνει συνολικά 196 οχήματα. Εκτός από τις εκπομπές, θα μπορέσετε να δείτε την αυτοκινητοβιομηχανία που τα κατασκευάζει, το μοντέλο, τον κυβισμό του κινητήρα και το καύσιμο που καταναλώνεται. Υπάρχουν εντυπωσια ευρήματα καθώς θα δείτε υβριδικά μοντέλα να μην πληρώνουν τέλη παρά το γεγονός ότι είναι εφοδιασμένα ακόμη και με κινητήρες άνω των 2000 κυβικών.

Την ίδια ώρα την προώθηση ενός νέου σχεδίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθώντας να ανακουφίσει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά κυρίως να εισπράξει έστω και τμήμα των τελών κυκλοφορίας που ούτως ή άλλως δεν εισπράττει.

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, προβλέπεται να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ανά έξι μήνες ή ανά τέσσερις μήνες.

Έτσι, αν κάποιος το επιθυμεί, θα μπορεί να πληρώνει μόνο κατά το 2ο εξάμηνο του έτους,περίοδος που περιλαμβάνει τις καλοκαιρινές διακοπές και τα Χριστούγεννα, πληρώνοντας τα μισά χρήματα.

Μάλιστα, οι εισηγητές της πρότασης αναφέρουν ότι σε όσους εξακολουθήσουν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας σε ετήσια βάση,θα μπορεί να γίνεται και μια έκπτωση έτσι ώστε να υπάρχει κίνητρο καταβολής.

ΔΕΊΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΔΩ 

www.neolaia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ