ΠΡΕΒΕΖΑ: Πρώτη ημέρα εκδηλώσεων για τα 2α εν Νικοπόλει Άκτια (phot.-vid).

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 3/9/2014 στο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης.

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας του Ακτίου, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση της πρώτης ημέρας των «2ων εν Νικοπόλει Ακτίων».

Τα Άκτια ήταν  ετήσιοι τοπικοί αγώνες των Ακαρνάνων, που αναδιοργάνωσε ο Οκταβιανός Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του και ιδρύοντας παράλληλα και τη Νικόπολη. Οι αγώνες -αθλητικοί, μουσικοί και θεατρικοί.τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια κατά την επέτειο της ναυμαχίας, διαρκούσαν 4-5 ημέρες και θεωρούνταν ισότιμοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια θεωρήθηκαν μία από τις σημαντικότερες αγωνιστικές διοργανώσεις και η αίγλη τους έφτασε σε όλο το μήκος και πλάτος της Ελλάδας.

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Χριστίνα Μερκούρη, προϊσταμένη της ΛΓ’ ΕΠΚΑ, η οποία παρουσίασε το θέμα «Η ναυμαχία του Ακτίου και το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων». Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με τον επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Κων/νο Ζάχος  να κάνει λόγο στη δική του ομιλία στο θέμα της παγκοσμιοποίησης του αρχαίου κόσμου μετά το Άκτιο. Τόσο η κα Χριστίνα Μερκούρη όσο και ο κ. Κων/νος Ζάχος προσπάθησαν να κάνουν το κοινό να καταλάβει τη σημασία της νίκης του Ακτίου, τους πρωταγωνιστές καθώς και τις εξελίξεις που ακολούθησαν με το  θάνατο της Κλεοπάτρας και το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων της Μεσογείου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, η οποία παρουσίασε ήχους από 40 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα. 

Οι εκδηλώσεις για τα 2α εν Νικοπόλει Άκτια  ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης με ξενάγηση στο Μουσείο  και θα συνεχιστούν το Σάββατο και την Κυριακή 6 και  7 Σεπτεμβρίου 2014. Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.


1 σχόλιο για “ΠΡΕΒΕΖΑ: Πρώτη ημέρα εκδηλώσεων για τα 2α εν Νικοπόλει Άκτια (phot.-vid).”

  1. παρα πολυ καλη εκδηλωση και σας παρακαλω να γινεται καθε χρονο για να μαθει ο κοσμος οτι Πρεβεζα μας ειναι η συνεχεια της Νικοπολης και οχι το περασμα πανσπερμιας κατακτητων που θελουν να την εμφανιζουν!!!!!!!!!σας ευχαριστω πολυ ξανα σαν Πρεβεζανος που σε κατι τετοιες εκδηλωσεις με πνιγει το συναισθημα της βαριας κληρονομιας που μας αφησαν οι δικοι μας!!!!!!!!!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites