Τρίτη, 07/04/2020

ΕΛΛΑΔΑ: Αγροτική κινητοποίηση στις 14 του μηνός.

Η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας και η ΠΑΣΥ καλoύν σε κινητοποίηση την Κυριακή 14/9/2014 όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής «στο χώρο του μνημείου του δολοφονημένου από το αστικό κράτος συναγωνιστή Μήτσου Βλάχου.»

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται  τα τρέχοντα ζητήματα που οδηγούν στην κινητοποίηση, όπως τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, ο ΕΝΦΙΑ, η νέα ΚΑΠ κλπ

«Όπως και τότε έτσι και τώρα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά από την πολιτική κεφαλαίου,  απαντάμε αγωνιστικά, στο δρόμο, για μια ζωή με αξιοπρέπεια που να πιάνει τόπο ο ιδρώτας που χύνουμε καθημερινά στο χωράφι.

ΑΓΡΟΤΗ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΕ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ε.Ε. ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή έρχονται οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι με την εφαρμογή της ΚΑΠ στην χώρα μας από την κυβέρνηση. Από την μία η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όχι μόνο χαρατσώνει και φορολογεί άγρια τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, ΕΝΦΙA μέχρι και στις στάνες, αλλά τους δίνει και άλλο ένα άδικο και προκλητικό χτύπημα στο εισόδημά τους με τη συρρίκνωση μέχρι και το κόψιμο της εξισωτικής αποζημίωσης σε ποσοστό πάνω από 60%,  με την οποία τα προηγούμενα χρόνια κάλυπταν ένα μέρος του κόστους παραγωγής αφού έμεναν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Από την άλλη έρχεται να αποχαρακτηρίσει εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων μετά και από την έγκριση του Σχεδίου Δράσης της κυβέρνησης για τα Βοσκοτόπια από την ΕΕ τον Ιούνιο του 2012 που ενσωματώθηκε στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ 2013. Τα βοσκοτόπια αυτά αποχαρακτηρίζονται επειδή είναι πλαγιές με κλίση που έχουν όμως βλάστηση ή περιοχές με δενδρώδη κάλυψη οι οποίες όμως χρησιμοποιούνται  σαν βοσκήσιμες εκτάσεις για αιγοπρόβατα.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση καλούμε κάθε μικρομεσαία αγρότισσα και αγρότη να οργανώσουν κάθε μορφής αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας την αναγνώριση των εκτάσεων που χρησιμοποιούσαν όλα αυτά τα χρόνια για βόσκηση, την άμεση καταβολή ολόκληρης της επιδότησης που δικαιούνται και ταυτόχρονα να εντείνουν την πάλη τους απέναντι στην πολιτική της ΕΕ, απέναντι σε όλους αυτούς που την εφάρμοσαν, την εφαρμόζουν ή προσδοκούν να την εφαρμόσουν σαν κυβέρνηση. Μαζικά και οργανωμένα σε συμμαχία με τους εργάτες, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και την νεολαία να παλέψουν για την δική τους εξουσία, όπου οι δικές τους ανάγκες και όχι αυτές των μονοπωλίων θα είναι στο προσκήνιο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/9/2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30″

ΠΗΓΗ:http://www.agriniopress.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ