Κυριακή, 26/01/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εντυπωσίασε το πολυαγαπημένο Κρητικό σχήμα «ΧΑΪΝΗΔΕΣ» στο Κάστρο του Παντοκράτορα (photo)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 18 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ η εμφάνιση του πολυαγαπημένου Κρητικού σχήματος «ΧΑΪΝΗΔΕΣ» στο Κάστρο Παντοκράτορα στην Πρέβεζα.
Η πολύχρονη παρουσία τους στο χώρο της δισκογραφίας (Χαΐνηδες (1991) , Κόσμος κι όνειρο είναι ένα (1993),Με κόντρα τον καιρό (1994),Το μεγάλο ταξίδι (1997),Ο ξυπόλυτος πρίγκιπας (2000),Δελτίο ειδήσεων (2002),Ο Γητευτής και το Δρακοδόντι (2005), Ο Καραγκιόζης στη Γιουροβίζιον (2007), Η κάθοδος των σαλτιμπάγκων (2008), Αγροτοκτηνοτροφικά & Μητροπολιτικά 2011) δείχνει και την αξία του συγκροτήματος. 

Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από την αραβική λέξη «χαΐν» και έφτασε να σημαίνει τον επαναστάτη, τον φυγόδικο, αυτόν που γυρίζει στα βουνά. Οι «ΧΑΪΝΗΔΕΣ αποτελούν μια ξεχωριστή πρόταση αφού όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι δεν είναι από αυτό τον κόσμο, τον κόσμο δηλαδή της κρίσης, της φοβικότητας (και συνεπώς επιθετικότητας), του ατομικισμού (άρα απουσία οράματος), της έλλειψη τόλμης και μόχθου(μοιρολατρεία-ηττοπάθεια)και της  αντιπαραγωγικότητα.  Είναι ενάντια στην προσπάθεια χειραγώγησης από τους εκπροσώπους των ισχυρών, διεθνών και ντόπιων συμφερόντων, αντιστέκονται στο μέτριο και εφήμερο που κυριαρχεί και ασφυκτιούν μπροστά στα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου.
 Όλα αυτά τα αποδεικνύουν περίτρανα όχι με μια αλλά με δυο διαφορετικές και ρηξικέλευθες προτάσεις: τα ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ και τα ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ, που αποτελούν και τον τελευταίο τους δίσκο.
Τα τραγούδια τους μας εντυπωσίασαν και μας προβλημάτισαν αφού αποτελούνται από στίχους για το νόημα και το νήμα της ζωής, για τα ανθρώπινα συναισθήματα και για την ίδια την αλήθεια των πραγμάτων.

Το ξεχωριστό αυτό μουσικό γεγονός έλαβε χώρα σε ένα μαγευτικό χώρο δίπλα στη θάλασσα και πραγματικά εντυπωσίασε όσους παρευρέθηκαν. Οι «ΧΑΪΝΗΔΕΣ»  (Δ. Αποστολάκης, Δ. Ζαχαριουδάκης, Τ. Κανέλλος, Μ. Κώτη, Δ. Μπρέντας, Μ. Νικόπουλος, Α. Νόνης, Α. Σκαμνάκης, Ε.Τσακίρη) που για πρώτη φορά στην πολύχρονη πορεία τους  εμφανίστηκαν ζωντανά  στην Πρέβεζα δημιούργησαν μια μαγευτική μουσική διαδρομή κερδίζοντας απλόχερα την αγάπη του κόσμου, κάτι που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν από το 1990 όπου δημιουργήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ