Τετάρτη, 11/12/2019

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Σάκης, η ψηλή και το μήνυμα απάτης.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκε μαζική διακίνηση, , σύντομου μηνύματος (sms) με απατηλό περιεχόμενο, που έχει ως σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών.
 Το παρακάτω μήνυμα έρχεται με την εξής μορφή:  
«ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΣ ΠΟΛΥ. Ο ΣΑΚΗΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ Η ΨΗΛΗ  ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΕ ΕΠΊΜΟΝΑ. ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ 6943544619» .Αποστολεας. +’17142664594 
 Όπως φαίνεται είναι ένα μήνυμα απάτης που σκεφτήκαν κάποιοι επιτήδειοι για να κερδίσουν λεφτά ή με κάποιο τρόπο να τραβάνε χρήματα με υπερχρέωση συνδέσεων.
Μετά από συνεχή αναζήτηση από το mypreveza.gr εντοπίσαμε μια σελίδα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) όπου άνθρωποι που έχουν πέσει κάτω από την παγίδα αυτή των μηνυμάτων σχολιάζουν και σκέφτονται τρόπους να αντιδράσουν. Μια καλή λύση όπως διαβάσαμε είναι να πάτε στην τηλεφωνική εταιρία που ανήκει το νούμερο σας και να κάνετε φραγή κλήσεων για τα συγκεκριμένα νούμερα. 
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα γιατί τα κινητά μας δεν έχουν μόνο κάρτα αλλά και φωτογραφίες και ποτέ δεν ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ