ΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεχίζει τις προσπάθειες η Περιφέρεια για το ζήτημα των βοσκοτόπων.

 Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει τις προσπάθειές της, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει και φέτος με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη σημερινή  ανακοίνωση των εξισωτικών πινάκων. 

  «Τις τελευταίες 15 ημέρες- τόνισε μεταξύ άλλων-  η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε  μια μεγάλη προσπάθεια με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον ΟΠΕΚΕΠΕ,  ώστε να υπάρχει μια μεταβατική περίοδος, στην οποία να λογιστούν ως πραγματικά υπάρχοντες βοσκότοποι, όλοι αυτοί που χρησιμοποιούνται ως τέτοιοι, ήτοι αλπικές εκτάσεις, προστατευόμενες και δασικές που δεν ξυλεύονται. Όλοι το δέχθηκαν, αλλά κανένας δεν το προώθησε. Δυστυχώς, οι παράγοντες που το 2012 ως διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα από επικίνδυνη άγνοια, συνεχίζουν να είναι με άλλες ιδιότητες στη διοίκηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ελπίζω πως μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξει τροπολογία που να έχει μεταβατικό στάδιο, όπως έχει ζητηθεί, μέχρι το 2015 που θα έχουν γίνει οι χάρτες διαχείρισης βοσκοτόπων. Όμως θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για τεράστιο λάθος του Υπουργείου και δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι με αυτόν τον τρόπο διαλύουν την ορεινή, την ποιοτική κτηνοτροφία στην Ελλάδα».
Τέλος ανακοίνωσε ότι σήμερα είχε επικοινωνία με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην οποία ξαναέθεσε το μεγάλο πρόβλημα που προκαλείται στην Ήπειρο. Η απάντηση που του δόθηκε είναι πως οι κτηνοτρόφοι, που κρίνουν ότι αδικούνται, μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites