ΠΡΕΒΕΖΑ: Για να μην κοιτάμε τις παραλίες με τα κιάλια…Ενημέρωση- Δράση- Οργάνωση

Πραγματοποιήθηκε χθες 20/08/2014 στην πλατεία δικαστηρίων με μεγάλη επιτυχία το το 3ο Φεστιβάλ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας.

Το φεστιβάλ είχε ως σύνθημα «πάρε μέρος στην ανατροπή-κάνε την ελπίδα πράξη» και η συζήτηση είχε ως  βασικό άξονα το πρόβλημα της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του αιγιαλού.

Στις 20.00 μ.μ ξεκίνησε η συζήτηση με βασικούς ομιλητές την Ηρώ Διώτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας, τον Γιώργο Κυρίτση, δημοσιογράφο της εφημερίδας Αυγής και τον Κων/νο Τσούτση μέλος Κ.Σ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και χαιρετισμό του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκα.

Αρχικά ο κ. Μπάρκας, αφού καλωσόρισε το φεστιβάλ θεσμό όπως είπε, όπου πολιτικοινωνικοποιεί τα προβλήματα και κάνει συζητήσεις και προτάσεις πάνω στις λύσεις και στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, τόνισε πως το πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης του αιγιαλού απασχολεί και την περιοχή μας, με την πώληση 51 στρεμμάτων στην Αμμουδιά. Επισήμανε ότι θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν και να τσιμεντοποιήσουν μια τέτοια περιοχή, φυσικού κάλλους, ελεύθερη στην πρόσβαση μέχρι τώρα και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να αντιδράσουμε, προκειμένου να “μη βλέπουμε τις παραλίες με τα κιάλια”..

Η κα Ηρώ, Διώτη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας, καλωσόρισε με τη σειρά της τη νεολαία Πρέβεζας και την ευχαρίστησε για την πρόσκληση. Ξεκίνησε την ομιλία της με διαπιστώσεις λέγοντας πως ο αποκλεισμός από τα κοινά δημόσια αγαθά και η αρπαγή από το κεφάλαιο στην ουσία πάντα υπήρχε, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, και κάτι παρόμοιο συμβαίνει σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, όπου μια πρόθυμη κυβέρνηση,δέχτηκε μέσα σε όλα τα άλλα να υλοποιήσει και το σχέδιο αρπαγής δημόσιας περιουσίας από το ιδιωτικό κεφάλαιο, ένα μέρος του οποίου είναι και οι παραλίες, η υπόθεση του τουρισμού και γενικά της λεγόμενης ανάπτυξης. Τόνισε πως πρόκειται για ένα αποτυχημένο μοντέλο, αφού στο παρελθόν έχει δοκιμαστεί από την Ισπανία με αποτυχία και πως ο μόνος του σκοπός είναι το μελλοντικό κέρδος.

Ο  Κωνσταντίνος Τσούτσης, μέλος Κ.Σ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με τη σειρά του τοποθετήθηκε στο θέμα λέγοντας συνοπτικά στην εισήγηση του πως με την πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση σε λίγο καιρό θα χάσουμε μέχρι και τη δυνατότητά μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και τους αιγιαλούς, ενώ ο κ. Γιώργος Κυρίτσης, ως έμπειρος δημοσιογράφος, μίλησε γενικότερα για το δημόσιο χώρο και πως τον αντιλαμβανόμαστε, με βασικό άξονα το θέμα ιδιωτικοποίησης της παραλίας.

Ο κ. Φονταράς επίσης, μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Πολιτών Πρέβεζας, τοποθετήθηκε στο θέμα της θέμα της Κυανής Ακτής κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της λεγόμενης ανάπλασης και το διαφορετικό μάλιστα χειρισμό της από τους μέχρι τώρα δημάρχους, ενώ τόνισε τις ενέργειες που μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από πλευράς της Ανοιχτής Συνέλευσης Πολιτών.

Το φεστιβάλ, εκτός από συζητήσεις και τοποθετήσεις, είχε και πολύ μουσική και συνεχίστηκε μέχρι αργά με συναυλία αρχικά από το μαθητικό συγκρότημα ΣΤΟ ΚΕΝΟ, ενώ αργότερα με τους Ντίνο Γιαννακό, Νίκο Λιόντο, και  Άγγελο Σάλιαρη.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites