ΗΠΕΙΡΟΣ: ΚΩΝ. ΠΕΤΣΙΟΣ ”Σήμερα για μένα κλείνει ένας μεγάλος κύκλος”

Με τη σημερινή συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο που εκλέχτηκε στις εκλογές του 2010, ολοκληρώνει το έργο του. 

Ο καθένας από τη θέση που τον είχε τάξει ο λαός της Ηπείρου, θεωρώ ότι έκανε στο ακέραιο το καθήκον του. 
Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που με τις προσπάθειες όλων μας, ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας, λειτουργεί με θετικά αποτελέσματα για τον πολίτη. 
Ασφαλώς και εγώ, όπως και όλοι σας, επιθυμούσαμε να δούμε την Περιφέρεια να αναπτύσσεται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς και να έχει μεγαλύτερες δυνατότητες απασχόλησης για τους πολίτες της. 
Η οικονομική κρίση δυστυχώς που  είναι τροχοπέδη για κάθε δραστηριότητα επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Ο, τι όμως δεν επιτεύχθηκε στα 3,5 χρόνια της θητείας του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου, ελπίζω και εύχομαι να πραγματοποιηθεί στη θητεία του νέου που αναλαμβάνει την ερχόμενη Δευτέρα.
Σήμερα για μένα κλείνει ένας μεγάλος κύκλος, που αφορά τη συμμετοχή μου στα κοινά. 
Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι ένα κενό μέσα μου.    Δεν είναι άλλωστε και εύκολο να αποχωριστεί κάποιος έναν τομέα στον οποίο δραστηριοποιήθηκε για 40 χρόνια.  Από  μια άποψη είμαι ευτυχής που οι πολίτες με τίμησαν διαδοχικά και υπηρέτησα και τους τρεις φορείς της Αυτοδιοίκησης: για 28 χρόνια το Δήμο Ιωαννιτών, για οκτώ την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και για τέσσερα σχεδόν χρόνια την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. 
Σε όλα αυτά τα χρόνια, έδρασα πάντα κατά συνείδηση.  Γνώμονας μου ήταν το κοινό συμφέρον. Η πρόοδος του τόπου μας. Η προστασία των αδύναμων. 
Στη διαδρομή μου αυτή συνεργάστηκα  με πολλούς συναδέλφους, στο Δήμο, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στην Περιφέρεια. Οι σχέσεις μας, παρά τις διαφορές που μπορεί να είχαμε σε επιμέρους ζητήματα, ήταν πάντα ειλικρινείς. 
Θέλω όλους αυτούς, όπου κι αν βρίσκονται αυτή τη στιγμή, να τους ευχαριστήσω σήμερα και δημόσια για τη συνεργασία που είχαμε, για τα λιθαράκια που βάλαμε για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας. 
Θα ήταν παράλειψη εκ μέρους μου,  να μην ευχαριστήσω τις κυρίες της Γραμματείας του Περιφερειακού Συμβουλίου, που όλα αυτά τα χρόνια έφεραν σε πέρας με επιτυχία όλες τις συνεδριάσεις και τις διαδικασίες του Συμβουλίου. 
Κύριε Περιφερειάρχη, 
Συμπορευτήκαμε για τρεις θητείες. Με τιμήσατε προτείνοντάς με για Πρόεδρο, του Νομαρχιακού Συμβουλίου αρχικά και τελευταία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Για μένα ήταν ύψιστη τιμή. Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να λειτουργούν εύρυθμα τα συλλογικά όργανα, να υπάρχει ελευθερία διαλόγου, σύνθεση απόψεων. 
Στη διάρκεια αυτή έζησα από πολύ κοντά την αγωνία και  τον αγώνα σας για τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας. 
Σας εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και στη νέα θητεία σας, ώστε να μπορέσει η Ήπειρος, να γίνει πρότυπο Περιφέρειας, παρέχοντας δυνατότητες εργασίας και απασχόλησης σε όλους τους Ηπειρώτες. 

Σας ευχαριστώ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites