Τετάρτη, 11/12/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δημοπρατήθηκε ο αγωγός ύδρευσης από Ζέφυρο έως Κανάλι.

Με την συμμετοχή 20   εργολάβων πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 12 Αυγούστου  η δημοπράτηση του  αγωγού ύδρευσης  από  τον Ζέφυρο  έως το Κανάλι.
Το έργο είναι ενταγμένο στο  επιχειρησιακό  πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου με προυπολογισμό  2.463.887.00 ευρώ.

Το έργο θα δώσει λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα που είναι η υδροδότηση της παραλιακής ζώνης η οποία σήμερα τροφοδοτείται από τον κεντρικό αγωγό του Συνδέσμου Υδρευσης που κατασκευάστηκε πριν 40 περίπου χρόνια και δεν μπορεί πλέον  να  καλύψει πλέον τις ανάγκες ύδρευσης των κατοίκων δεδομένης και της τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή.
Η παρεμβολή στην οδική κυκλοφορία κατά τις εργασίες εγκατάστασης των αγωγών θα είναι η μικρότερη δυνατή ενώ θα τοποθετηθούν προειδοποιητικά σήματα και φώτα από την περιοχή όπου εκτελούνται εργασίες.
Η μελέτη ,η οποία έχει εκπονηθεί εξ ολοκλήρου από την τεχνική υπηρεσία Πρέβεζας έχει λάβει υπόψη της όλες τις παραμέτρους που αφορούν την περιγραφή των εργασιών, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής (Γεωλογία, μετεωρολογικά και κλιματολογικά στοιχεία κλπ).
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο τέθηκε ως μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.
«Τα προβλήματα στην υδροδότηση σε μια τουριστική περιοχή, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξή της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαΐλης συμπληρώνοντας ότι οι υποδομές της παραλιακής ζώνης θα συμπληρωθούν και με άλλες παρεμβάσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ