Δευτέρα, 09/12/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο αποχέτευσης Ακαθαρίστων Δ.Δ Θεσπρωτικού

 Παρουσία των Δημάρχων Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη και  Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση   υπεγράφη με τον ανάδοχο η σύμβαση εκτέλεσης του έργου  «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δ.Δ Θεσπρωτικού»  προυπολογισμού 2.217.690 ευρώ το οποίο αποτελεί υποέργο της ενότητας Aποχέτευση-Bιολογικός Καθαρισμός Λούρου -Στεφάνης-Ωρωπού. .
Οι εργασίες αφορούν συγκεκριμένα την κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ακαθάρτων από το Δ.Δ Θεσπρωτικού έως τον συλλεκτήριο αγωγό ακαθάρτων του οικισμού Στεφάνης του Δήμου Πρέβεζας προκειμένου τα αστικά λύματα του οικισμού Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού να οδηγηθούν στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, στην περιοχή Λούρου – Στεφάνης- Ωρωπού του Δήμου Πρέβεζας για την βιολογική επεξεργασία τους.
Η παρέμβαση αυτή  θα ολοκληρώσει το  βασικό έργο  (ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ) συμβάλλοντας  τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην μείωση του κόστους λειτουργίας προς τους δημότες αφού θα υπάρξει επιμερισμός του. Εκτός από το Δίκτυο Αποχέτευσης του Θεσπρωτικού έχει εγκριθεί και  ένα ακόμη  υποέργο που αφορά την προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων που εντοπίστηκαν στον παλαιό οικισμό του Λούρου.
Ως αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας  μεταξύ των   δύο Δημοτικών Αρχών  χαρακτηρίζουν το έργο οι Δήμαρχοι Πρέβεζας  Χρήστος Μπαϊλης και  Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης υπογραμμίζοντας ότι   θα  συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της Μπόϊδα Μαυρής, του ποταμού Λούρου και κατ¨επέκταση του Αμβρακικού  Κόλπου.  Τονίζουν δε ως άμεση προτεραιότητα την ανάγκη ένταξης της υπάρχουσας  ώριμης μελέτης  για τo εσωτερικό δίκτυο του Θεσπρωτικού -που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ζηρού  – στη νέα προγραμματική περίοδο .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ