ΠΡΕΒΕΖΑ: Ερωτηματικό αυτή τη στιγμή για την Πρέβεζα οι επιπτώσεις από το εμπάργκο της Ρωσίας για τα ευρωπαϊκά προϊόντα.

 Μετά τον Σεπτέμβριο οπότε και θα ξεκινήσει μαζικά η παραγωγή της θερμοκηπιακής ντομάτας για την περιοχή της Πρέβεζας θα έχουμε σαφή εικόνα για το αν και πόσο έχει επηρεαστεί η αγροτική οικονομία από το ρωσικό εμπάργκο στα προϊόντα.
Σύμφωνα με τον αγρότη, μέλος του Κηπευτικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας Γιάννη Σολδάτο αυτή την στιγμή δεν μπορεί κανείς να κάνει εκτίμηση της κατάστασης ωστόσο είναι ενθαρρυντικό σημάδι το ότι η τιμή της ντομάτας τις τελευταίες μέρες έχει ανέβει-μετά από ένα διάστημα συνεχούς πτώσης κι αυτό δημιουργεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ίσως τελικά έχουν ανοίξει νέες , εναλλακτικές της Ρωσίας αγορές. Η Πρέβεζα δεν εξάγει απευθείας προϊόντα προς την Ρωσία ωστόσο κάνει εξαγωγές προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες μοιραία τώρα θα σταματήσουν να εισάγουν. Σε κάθε περίπτωση ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν μετά τον Σεπτέμβριο αν και εκτίμηση των παραγωγών είναι ότι επιπτώσεις θα υπάρξουν και για την Πρέβεζα όχι μόνο για τις ντομάτες αλλά και τα υπόλοιπα κηπευτικά. Ανησυχία επικρατεί όμως και για τα υπόλοιπα προϊόντα που παράγει η περιοχή όπως φρούτα και λαχανικά. Η παραγωγή των ακτινιδίων (προϊόν που κατά κόρον παράγεται στην Άρτα) ξεκινούν τον επόμενο μήνα ενώ ακολουθούν τα εσπεριδοειδή του κάμπου μεγάλη ποσότητα εκ των οποίων εξάγεται στην ρωσική αγορά. Η χρονιά κυλά μέτρια για τους αγρότες της Πρέβεζας όσον αφορά τα υπόλοιπα προϊόντα και το σίγουρο είναι ότι το εμπάργκο της Ρωσίας έρχεται να προσθέσει έναν ακόμη “πονοκέφαλο” στους παραγωγούς οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έτσι κι αλλιώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες.

ΠΗΓΗ:Δημοτική Ραδιοφωνία 87,9 Πρέβεζα


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγούς χοίρων και μελιού λόγω πανδημίας

18/01/2022, 11:00 πμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκρίθηκε ερευνητικό πρόγραμμα καταπολέμησης του μαύρου αλευρώδη των εσπεριδοειδών.

23/11/2021, 12:37 μμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας : Σχέδιο ΚΥΑ από το ΥΠΑΑΤ για την διαχείριση των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων

20/04/2021, 12:13 μμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκινά ο δεύτερος ψεκασμός των ελαιοδένδρων  στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2020

31/07/2020, 10:39 πμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Πρέβεζα για κτηνοτρόφους, παραγωγούς επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυροκομικών προϊόντων

02/07/2020, 1:14 μμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παράταση προθεσμίας μέχρι 16 Μαϊου για νέα οινάμπελα

13/05/2020, 7:47 μμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Προσλήψεις μόνιμων γεωπόνων στο ΥΠΑΑΤ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ

08/05/2020, 11:53 πμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση για τον έλεγχο της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων

15/04/2020, 4:01 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites