Δημήτρης Ζήσης: Ο Πρεβεζάνος βολεϊμπολίστας του Παμβοχαϊκού.

Ο Πρεβεζάνος βολεϊμπολίστας του Παμβοχαϊκού Δημήτρης Ζήσης ανοίγει τα χαρτιά του στο Sportegg και τον Χρήστο Λεμονιά και μιλάει για τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα του τη νέα αγωνιστική σεζόν, για την Εθνική Ελλάδος, για το ελληνικό βόλεϊ και για τα πρώτα του βήματα στο άθλημα, ξεκινώντας από τον αγαπημένο του Α.Ο Πρέβεζας, καθώς και για την τεράστια επιτυχία της γυναικείας ομάδας του Φιλαθλητικού Πρέβεζας με την άνοδο στην Α2.

Λένε πως το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά και πως ότι κάνουν οι γονείς τις περισσότερες φορές έχει άμεσο αντίκτυπο και στα παιδιά τους.
Στην προκειμένη περίπτωση το DNA που διέθετε ο πατέρας Ζήσης στο βόλεϊ, φαίνεται πως μπολιάστηκε κατευθείαν και στον υιό Δημήτρη. Μπορεί ο Πολύκαρπος Ζήσης να μην έφτασε να παίξει στο τοπ επίπεδο του ελληνικού βόλει, ωστόσο ο γιος του φαίνεται πως τα καταφέρνει μια χαρά, όντας σε μικρή ηλικία και ξεκινώντας δειλά, δειλά από τις μικρότερες κατηγορίες, καθώς και τα κλιμάκια της Εθνικής, επιδεικνύοντας χρόνο με τον χρόνο τρομερή βελτίωση.
Γέννημα θρέμμα Πρεβεζάνος, ο παίκτης του Παμβοχαϊκού Δημήτρης Ζήσης, ξεκίνησε να παίζει βόλει από πολύ μικρή ηλικία, βλέποντας τον πατέρα του συνεχώς στο σπίτι με μια μπάλα του αθλήματος. Ο αθλητισμός στην ζωή του Δημήτρη μπήκε από νωρίς και ξεχώρισε με το καλημέρα…για τις αθλητικές του ικανότητες. 
Το ξεκίνημα του από τον Α.Ο Πρέβεζας και στην συνέχεια η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, αποτέλεσε το καλύτερο διαβατήριο γι΄ αυτόν, προκειμένου να καταθέσει τα διαπιστευτήρια του, καθώς και το πλούσιο ταλέντο του. 
Ο Δημήτρης Ζήσης άνοιξε την καρδιά του στο Sportegg και αναφέρθηκε στην νέα προσπάθεια που θα κάνει ο Παμβοχαϊκός στο πρωτάθλημα, για τους στόχους της ομάδας, για το επίπεδο του αθλήματος, για την Εθνική Ελλάδος, ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί και στα αγωνιστικά πεπραγμένα του βόλει στην Πρέβεζα με αποκορύφωμα φυσικά την επιτυχία του Φιλαθλητικού Πρέβεζας με την άνοδο στην Α2. 
Αναλυτικά τα όσα είπε στο Sportegg και τον Χρήστο Λεμονιά ο Δημήτρης Ζήσης:
Καλησπέρα Δημήτρη. Πότε ξεκίνησε να παίζεις βόλεϊ και ποιος σε ώθησε στο να ξεκινήσεις από πολύ μικρή ηλικία το συγκεκριμένο άθλημα;
«Όπως είπατε και εσείς ξεκίνησα από πολύ μικρός να παίζω βόλεϊ και ουσιαστικά ο άνθρωπος που με ώθησε ώστε να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο άθλημα ήταν ο πατέρας μου. Ο πατέρας μου ήταν αθλητής του βόλεϊ και προπονητής για πολλά χρόνια και ουσιαστικά από μικρό παιδί πήγαινα στους αγώνες και μου άρεσε να το παρακολουθώ. Βέβαια μαζί με το βόλεϊ, ξεκίνησα να παίζω και ποδόσφαιρο, ωστόσο το άθλημα που στο τέλος με κέρδισε ήταν αυτό που ασχολούμε τώρα επαγγελματικά».
Αγωνίστηκες στον Α.Ο Πρέβεζας και μετά από κάποια χρόνια έκανες το μεγάλο άλμα στην καριέρα σου πηγαίνοντας στον Παναθηναϊκό. Πως αισθάνθηκες που μετά από σκληρή δουλειά και προσπάθεια, οι κόποι σου ανταμείφθηκαν;
«Σίγουρα όταν ένας μεγάλος σύλλογος όπως είναι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για σένα και θέλει να σε έχει στο έμψυχο δυναμικό του, αποτελεί μεγάλη τιμή για οποιοδήποτε αθλητή. Έτσι και εγώ είχα προετοιμαστεί κατάλληλα γι αυτή την πρόκληση και η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό αποτέλεσε για μένα μια μεγάλη ευκαιρία να μπορέσω να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, να βελτιωθώ και το πιο σημαντικό να αγωνιστώ στην τοπ κατηγορία του βόλεϊ. Μπορώ να πω ότι στον Παναθηναϊκό μάζεψα αρκετές εμπειρίες, συναναστράφηκα με εξαιρετικούς αθλητές και μόνο προς τα θετικά συγκαταλέγεται».
Δημήτρη η περσινή χρονιά του Παμβοχαϊκού μπορεί να κριθεί πετυχημένη, καθώς η ομάδα κατέκτησε την 5η θέση, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν στο ξεκίνημα της σεζόν. Φέτος ποιος  είναι ο στόχος της ομάδας;
«Στην αρχή του περασμένου πρωταθλήματος η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά. Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες, ωστόσο με την αλλαγή προπονητή, καθώς και με τις κατάλληλες κινήσεις που έγιναν δείξαμε τρομερή βελτίωση και το φινάλε του πρωταθλήματος μας βρήκε να έχουμε καταλάβει την 5η θέση και γενικά να έχουμε παρουσιάσει μια πάρα πολύ καλή εικόνα. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η ομάδα έχει ενισχυθεί αρκετά και όσο πιο ψηλά φτάσει, τόσο το καλύτερο για εμάς. Στόχος μας φέτος είναι η τετράδα. Έχουμε όλα τα εχέγγυα για να τα καταφέρουμε και φυσικά να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και το κύπελλο».
Θέλω να μου πεις την άποψη σου για το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ και κατά πόσο το άθλημα τυγχάνει της προβολής εκείνης που πρέπει;
«Σαφέστατα και τα τελευταία χρόνια στο άθλημα έχουν γίνει βήματα προόδου. Ωστόσο υπάρχει δρόμος ακόμα. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει πολύ άσχημα το άθλημα και αυτό φαίνεται από τις ομάδες που δεν ξοδεύουν αλόγιστα τα λεφτά τους. Κάποτε οι περισσότερες ομάδες έφερναν ξένους παίκτες που έκαναν την διαφορά. Πλέον είναι πολύ μετρημένες στις κινήσεις του και αυτό φαίνεται και στο πρωτάθλημα, αφού η διαφορά των ομάδων που βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία είναι αρκετά μεγάλη με τις υπόλοιπες ομάδες. Γενικά όμως είμαι αισιόδοξος ότι σιγά, σιγά το επίπεδο του πρωταθλήματος θα ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο, καθώς υπάρχει αρκετό ταλέντο στις ομάδες από Έλληνες βολεϊμπολίστες».
Γιατί το βόλεϊ το οποίο θεωρείται ένα πολύ δυναμικό και εντυπωσιακό άθλημα, στην Ελλάδα δεν έχει την ίδια δυναμική με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Τι πιστεύεις φταίει;
«Το βόλεϊ είναι ένα συναρπαστικό άθλημα το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε καθηλώσει. Είναι αλήθεια όμως ότι δεν έχει τόσο μεγάλη απήχηση στον κόσμο όσο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Ίσως λείπει η μεγάλη επιτυχία από τις ομάδες. Βλέπουμε στο μπάσκετ ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκές κούπες τα τελευταία χρόνια. Στο βόλεϊ, πάνε αρκετά χρόνια που κάποιες από τις ομάδες έχουν να κάνουν μια μεγάλη επιτυχία. Ίσως φταίει και αυτό. Παρόλα αυτά το βόλεϊ το αγαπάνε πολύ και έχει ένθερμους υποστηρικτές».
Ξεκίνησες από τα χαμηλά κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδος και σιγά, σιγά ήρθε και η κλήση σου στην Εθνική Ανδρών. Πόσο περήφανος και δικαιωμένος αισθάνεται το να φοράς το εθνόσημο στο στήθος;
«Αναμφίβολα η ενασχόληση με την Εθνική ομάδα ξεκίνησε από μικρή ηλικία καθώς συμμετείχα στην Εθνική Παίδων και Εφήβων. Δούλεψα αρκετά, προσπάθησα και φυσικά είχα ανθρώπους που με στήριξαν σε όλη αυτή την προσπάθεια. Τον προπονητή της Εθνικής Παίδων Μάκη Δημητριάδη και της Εφήβων Γιώργο Καραβιδόπουλο. Το να αγωνιστώ στην Εθνική Ανδρών αποτελεί για μένα μια μεγάλη δικαίωση για την καριέρα μου και αποτελεί για τον κάθε αθλητή ύψιστη τιμή».
«Υπάρχει ταλέντο στην Πρέβεζα»
Ο Δημήτρης Ζήσης δεν μπορούσε να ξεχάσει από πού ξεκίνησε και που έκανε τα πρώτα του βήματα. Ο Πρεβεζάνος βολεϊμπολίστας αναφέρθηκε στο πλούσιο ταλέντο που υπάρχει στην πόλη της Πρέβεζας, ενώ δεν ξέχασε να στάξει μέλι… για την μεγάλη επιτυχία της γυναικείας ομάδας του Φιλαθλητικού Πρέβεζας η οποία από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α2.
Δημήτρη το βόλεϊ στην Πρέβεζα αναπτύσσεται. Βλέπουμε ότι βγαίνουν αθλητές που μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο και γενικότερα υπάρχουν επιτυχίες. Πως πιστεύεις μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα;
 «Σίγουρα υπάρχει μεγάλο ταλέντο στην Πρέβεζα. Έχουν βγει πολλοί καλοί παίκτες κατά το παρελθόν. Ίσως όμως τα τελευταία χρόνια έπρεπε να γίνει καλύτερη διαχείριση. Υπήρχαν αθλητές που δεν αξιοποιήθηκαν καλά και χάθηκαν. Η Πρέβεζα έχει τις βάσεις για να μπορέσει να βγάζει βολεϊμπολίστες οι οποίοι θα μπορούν να αγωνίζονται όχι απαραίτητα στην Α1, αλλά και στην Α2. Το υπόβαθρο υπάρχει, όμως πρέπει να δουλευτεί σωστά».
Η γυναικεία ομάδα του Φιλαθλητικού στο τέλος της περασμένης χρονιάς έκανε περήφανη μια ολόκληρη πόλη με την άνοδο στην Α2. Πως αισθάνεσαι που είδες δύο ανθρώπους με τους οποίος έχεις συνεργαστεί να γεύονται το νέκταρ αυτής της επιτυχίας, το οποίο αναμφίβολα ανεβάζει και το πρεστίζ της ομάδας, αλλά και γενικότερα της πόλης;
«Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Φιλαθλητικού. Η άνοδος της ομάδας στην Α2 αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την πόλη, αλλά και την καλύτερη απόδειξη, ότι με σκληρή δουλειά και ταλέντο μια ομάδα από την επαρχία μπορεί να πετύχει αυτό που φαντάζει ακατόρθωτο. Μακάρι τα κορίτσια να βαδίσουν στον ίδιο πετυχημένο δρόμο. Μεγάλο μερίδιο επιτυχίας ανήκει φυσικά και στον κόουτς Κυριαζή, αλλά και στον έφορο Σπύρο Κασούρα ο οποίος έχει δώσει και την ψυχή του όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και γενικότερα για το τοπικό βόλεϊ της περιοχής. Ο Φιλαθλητικός είναι τυχερός που έχει δύο ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και την πονάνε».
Τέλος μια ευχή για την έναρξη της νέας σεζόν που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες; 
 «Καταρχάς να έχουμε υγεία πάνω από όλα για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα και φυσικά να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει εγώ, οι συμπαίκτες μου και το προπονητικό επιτελείο. Τέλος ο κόσμος να αγκαλιάσει το βόλεϊ και να το αγαπήσει, γιατί είναι ένα άθλημα που προσφέρει συγκινήσεις και δράση». 
*Ευχαριστούμε το μαγαζί «Κυανή Ακτή Seaside Resto Bar» για την άψογη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση που μας παρείχε κατά την διάρκεια της συνέντευξη μας.
ΠΗΓΗ: http://www.sportegg.gr/

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites