Κυριακή, 08/12/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αναστάτωση έχει προκαλέσει η συγχώνευση των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Φαναρίου , της Πάργας αλλά και στους εργαζόμενους η είδηση ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσει η συγχώνευση των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα λειτουργία κενά. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη απόφαση από την διοίκηση αλλά η συγχώνευση των δύο Κέντρων υγείας δεν είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά,. Το σενάριο αυτό δείχνει σ’ αυτή την χρονική συγκυρία να είναι πιο κοντά όσο ποτέ, όχι μόνο γιατί προβλέπεται και στον νέο υγειονομικό χάρτη να λειτουργεί ένα Κέντρο υγείας σε κάθε καλλικρατικό δήμο αλλά και γιατί η λειτουργία των δύο κέντρων λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό είναι οριακή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τις μισές μέρες του μηνά θα λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Καναλακίου και τις άλλες μισές θα εφημερεύει το Κέντρο Υγειά Πάργας. Οι κάτοικοι των δύο περιοχών είναι ανάστατοι, αφού η διατήρηση των Κέντρων Υγείας, αλλά και η ενίσχυσή τους, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας, μιας και σχετίζεται με την υγεία τους 
Το γεγονός, ότι ηλικιωμένοι και άρρωστοι κάτοικοι από το Φανάρι και την Πάργα, θα βρίσκουν δέκα πέντε ημέρες το μήνα, κλειστή την πόρτα του Κέντρου Υγείας σημαίνει ότι όχι μόνο ότι θα ταλαιπωρούνται, διανύοντας περισσότερα χιλιόμετρα αλλά και το ό,τι σε ένα σοβαρό περιστατικό μπορεί να κριθεί η επιβίωση η μη, του ασθενούς.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Αγιά από την Πάργα απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα ενώ για να πάει κάποιος στο Καναλλάκι θα πρέπει να διανύσει μια απόσταση 41 χιλιομέτρων, δηλαδή 6 φορές μεγαλύτερη. Ανάλογη είναι και η εικόνα από τα ορεινά της δημοτικής ενότητας Φαναρίου όπου η Άνω Σκαφιδωτή απέχει από το Καναλλάκι περίπου 11 χιλιόμετρα και η απόσταση για την Πάργα τριπλασιάζεται και φτάνει τα 36 χιλιόμετρα. 

ΠΗΓΗ: Δημοτική Ραδιοφωνία 87,9 Πρέβεζα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ